Βαρύ το κλίμα για τον Γ. Παπανδρέου, στα Καλάβρυτα

Βαρύ το κλίμα για τον Γ. Παπανδρέου και το κυβερνητικό κλιμάκιο στα Καλάβρυτα, ενώ δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες. Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνόδευσε το πρωί  τον Καναδό ομόλογό του, μετά την επιθυμία του τελευταίου να επισκεφθεί την μαρτυρική πόλη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που παρόμοια δεν έχουν ξαναγνωρίσει τα Καλάβρυτα. Περισσότεροι ήταν  οι αστυνομικοί από τους κατοίκους της πόλης!
Χαρακτηριστικό της αστυνόμευσης αποτελεί το γεγονός ότι, κατά την ώρα επίσκεψης των δυο πρωθυπουργών στο.........
Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος πέριξ υπήρχαν δεκάδες οχήματα της Αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες.
Πάνω από 100 άτομα συγκεντρώθηκαν από το πρωί στην πλατεία της πόλης, στο πλαίσιο της κινητοποίησης των αγανακτισμένων πολιτών. Είχαν αναρτήσει πανό, που έγραφε: «Οι μεγάλοι είναι μεγάλοι, μόνο επειδή εμείς είμαστε γονατιστοί».
Στην διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού σημειώθηκαν αντιδράσεις από πλευράς υγειονομικών που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων και την μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας.
Αντιδράσεις υπήρξαν και από ομάδα κτηνοτρόφων, οι οποίοι απέκλεισαν την οδό που ενώνει τα Καλάβρυτα με το Μ.Σπήλαιο.
Στο διάστημα που ο πρωθυπουργός και ο Καναδός ομόλογός του επισκέπτονταν το Μουσείο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο εις βάρος του Γ. Παπανδρέου, από δύο άτομα που όπως είπαν ήταν από το «Πατριωτικό Μέτωπο».
Τα άτομα αυτά έλεγαν στον πρωθυπουργό ότι είναι «ανεπιθύμητος» στα Καλάβρυτα, απομακρύνθηκαν από το σημείο μετά την είσοδο του κ. Παπανδρέου στο Μουσείο, ωστόσο ακολούθησε σειρά φραστικών επεισοδίων με διάφορους πολίτες στην διάρκεια των οποίων αντηλλάγησαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί εκατέρωθεν.
Περίπου στη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε η σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου και εκπροσώπων φορέων της Αχαίας, στην οποία προήδρευσε ο Γ. Παπανδρέου, ενώ λίγο  νωρίτερα είχε αναχωρήσει ο καναδός πρωθυπουργός.
Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να «κάνει το καθήκον του» με πολιτική βούληση και υπέρβαση των κομματικών συμφερόντων, ενώ αναφερόμενος στην τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι «συγκλίνουμε σε πολλά».