Καμίνης εναντίον Παπουτσή

Σε μετωπική σύγκρουση οδεύουν ο Γιώργος Καμίνης και ο Χρήστος Παπουτσής, μετά την  απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων να πυροδοτήσει τη διαφωνία που υπάρχει από καιρό, με μια δήλωση για τη στυγερή δολοφονία, τα ξημερώματα, του 44χρονου που πήγαινε τη γυναίκα του στο μαιευτήριο.

Ο Γ. Καμίνης, αφήνει να εννοηθεί ότι επανειλημμένα έχει εκφράσει τη βούληση να υπάρχουν κοινές περιπολίες ΕΛΑΣ και δημοτικής αστυνομίας χωρίς ανταπόκριση:

«Έχω δηλώσει κατ' επανάληψη τη διαθεσιμότητα και τη βούληση του Δήμου να συνεργαστεί σε καθημερινή βάση με..........
την Ελληνική Αστυνομία, στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης σε μικτές περιπολίες και το βράδυ. Προ μηνός, είχα την ευκαιρία να επαναλάβω τη διαθεσιμότητα του Δήμου καθώς και τη βούληση του να συνεργαστεί με την Ελληνική Αστυνομία, σε σύσκεψη που διεξήχθη παρουσία των συναρμόδιων υπουργών και υπό την προεδρία του πρωθυπουργού».


Ωστόσο η αλήθεια είναι διαφορετική: Στη σύσκεψη που επικαλείται ο κ. Καμίνης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είχε εκφράσει επιφυλάξεις ως δήμαρχος για το θέμα της επιχειρησιακής ασφάλειας  και ορθώς μιας και οι αστυνομικοί του δήμου δεν οπλοφορούν και αυτό είναι θέμα αλλαγής του νόμου και πολιτικής απόφασης.

Τότε του επισημάνθηκε ότι αν η δημοτική αστυνομία κάνει τη δουλειά της αναλαμβάνοντας πλήρως τη δίωξη του παρεμπορίου και της πορνείας ως οφείλει αλλά δεν το κάνει, η ΕΛΑΣ  θα απελευθέρωνε μεγάλες δυνάμεις που θα διέθετε στην δίωξη του εγκλήματος.

Ψήγμα του προβλήματος, σκιαγράφησε πριν τη δήλωση Καμίνη ο Χρήστος Παπουτσής, σήμερα στη Βουλή, τονίζοντας: “ Απαιτείται η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία και την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας. Είμαστε αποφασισμένοι να ενθαρρύνουμε το Δήμαρχο Αθηναίων και να συνεργαστούμε με τις υπηρεσίες του καθώς και τους συναρμόδιους φορείς για την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών”.
Από το πρωί, είχαν κάνει το γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων πληροφορίες που έφεραν τον Χρ. Παπουτσή, εκνευρισμένο από την πρόθεση Καμίνη να προβεί σε δήλωση, να διαμηνύει προς την πλευρά του Δημάρχου ότι συγκρατείται να μην μιλήσει... (σ.σ. όταν το κάνει, προκαλεί πάταγο).

Θυμίζουμε ότι σε παλιότερη κυβερνητική σύσκεψη, πέντε μέλη του υπουργικού Συμβουλίου (Ραγκούσης, Μπιρμπίλη, Παπουτσής, Σηφουνάκης, Αηδόνης, Νταλάρα) είχαν αναγκαστεί να οδηγηθούν στη διαπίστωση ότι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας δεν θα αλλάξει αν δεν συμπαραταχθεί ο δήμαρχος !

Οι σχέσεις του κ. Καμίνη με τον κ. Παπουτσή και άλλα μέλη της Κυβέρνησης βρίσκονται σε οριακό σημείο από την υπόθεση των μεταναστών του Υπατία όταν διαπιστώθηκε ότι ο Δήμαρχος επιχείρησε... να δοξαστεί κρυπτόμενος.