«Αν δεν πάρουμε την 5η δόση, κατεβάζουμε ρολά»

«Χωρίς την εκταμίευση της 5ης δόσης τον Ιούνιο, η χώρα θα πάει σε στάση πληρωμών, δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις, η χώρα "κατεβάζει ρολά"», δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.Ο Υπουργός Οικονομικών κράτησε χαμηλούς στην αντιπαράθεσή που είχε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στην συνεδρίαση του υπουργικού. «Με τον κ. Βενιζέλο έχουμε εξαιρετικές σχέσεις και πολύ καλή συνεργασία» είπε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Τόνισε ωστόσο με νόημα: «Με ενοχλεί να βλέπω τις διαφορετικές απόψεις, που είναι φυσικό να υπάρχουν, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων»...


Ερωτηθείς εάν μπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις και η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, είπε ότι οι εκλογές θα ήταν καταστροφικές για τον τόπο, αλλά, πρόσθεσε «θα πω το κλισέ ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

Ακόμη, είπε ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα θα ψηφισθεί από τη Βουλή με απλή πλειοψηφία και όχι την ενισχυμένη των 180 βουλευτών.

Ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι, προανήγγειλε αλλαγές και μειώσεις στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, λέγοντας ότι «εξετάζουμε κάποια σενάρια, κοιτάμε κάποιες αλλαγές και μειώσεις, εξαιρούνται κάποιες ομάδες, όπως οι συνταξιούχοι».

Επανέφερε το θέμα των απολύσεων στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αναφέροντας ότι «όταν κλείνεις έναν οργανισμό αξιολογείς, και κάποιους μετατάσσεις και κάποιους όχι. Αυτό το έχει πει ο υπουργός Εσωτερικών, το έχει πει ο πρωθυπουργός και είναι μια άποψη, με την οποία συντάσσονται οι περισσότεροι. Δεν μπορείς να απορρίψεις ότι κάποιοι δεν απορροφώνται και δεν μπορούν να παραμείνουν».



Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε και αυτοκριτική, αλλά επεσήμανε ότι όποιος και αν έχει τη θέση του θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική.

 «Δεν είμαι αναντικατάστατος ή αλάνθαστος. Δεν μου έχει περάσει ούτε μια φορά από το μυαλό να φύγω, επειδή βαρέθηκα ή κουράστηκα ή επειδή δεν αντέχω. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι ο Παπακωνσταντίνου. Όποιος και να έρθει ακόμα και ο Σαμαράς δεν έχει περιθώρια να ακολουθήσει άλλη οικονομική πολιτική» σημείωσε.



real.gr