Μην απορείτε, βρίσκουν και τα κάνουν…

Γράφει ο Καφενόβιος

Και τώρα τι κάνουμε; Ή μάλλον τι θα κάνουν για μας χωρίς εμάς; Αφού ό,τι αποφασιστεί θα αποφασιστεί αλλού, στο Βερολίνο, με κριτήριο τα συμφέροντα άλλων, των δανειστών και συνάμα δυναστών μας.
Η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία, που είχε μέχρι τον Μάρτη του 2010, να χρησιμοποιήσει ως βαρύ διαπραγματευτικό χαρτί την αναδιάρθρωση του χρέους της. Τότε η διεθνής οικονομία ήταν όμηρος του ελληνικού προβλήματος. Τυχόν ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε να συμπαρασύρει στην κρίση τους ισχυρούς της Ε.Ε και θα είχε μεγάλο κόστος και για τους δανειστές. Τώρα, δόθηκε ο χρόνος στους τελευταίους να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους, ώστε να μειώσουν τις όποιες επισφάλειες και κινδύνους. Με τη συγκατάθεση της Ελλάδας, μεταφέρθηκε το δικαίωμα της χρεοκοπίας από τα ......χέρια της Ελλάδας στα χέρια των δανειστών της.
Δεν ωφελεί σε τίποτα να υποκρινόμαστε. Η ουσία είναι πως η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι φορέας της ακραίας νεοφιλελεύθερης αντίληψης βάσει της οποίας πρέπει να φτωχύνουν όλοι οι Ελληνες, να μειωθούν τα εισοδήματα όλων των εργαζομένων, ώστε να γίνει η Ελλάδα... «ανταγωνιστική», επειδή θα έχει εξαθλιωμένο λαό με άθλιους μισθούς.
Μην απορείτε. Βρίσκουν και τα κάνουν…