Το 'σωστό φακελάκι'

Αγαπητε Καφετζη

Επειδη χρειαζομαστε και λιγο χιουμορ στους δυσκολους καιρους, αν σας αρεσει το παρακατω, μπορειτε να το δημοσιευσετε

Με εκτιμηση
Ενας θαμων
------------------

Το σωστό φακελάκι είναι ένα τεράστιο θεμα που νομίζω έχει παραμεληθει απο τη βιβλιογραφία και χρήζει επιτέλους περισσότερης προσοχης.
Αν και δεν ειμαι στην αιχμή της σχετικής τεχνολογίας, διοτι εδώ στην αλλοδαπή όπου διαμένω, οι βάρβαροι (ναι αυτοί που όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί ετρωγαν βελανίδια κλπ κλπ) έχουν υιοθετήσει μονο τα πιο άχρηστα στοιχεια του νεοελληνικου πολιτισμου, θα προσπαθησω να δωσω μερικες συμβουλές που ισως φανουν χρησιμες σε: γαμους (το γνωστο χαρισμα στο γαμπρο) αλλα και συναλλαγες με ιατρους, εφοριακους, νονους της νυχτας και αλλα συναρμοδια επαγγελματα (πολιτικοι δεν περιλαμβανονται. Ισως σε αλλο post θιξομε το ζητημα της σωστης 'μαυρης σακουλας').
Λοιπον, για το ............σωστο φακελακι
1. Προετοιμασια: Κατ' αρχήν πρεπει να πουμε οτι το σωστο φακελακι ειναι επιστημη και οχι τεχνη. Εχει κανονες και απαιτει συστηματικη προετοιμασια και οχι τσαπατσουλιες. Ο πολυ κοσμος δεν το αντιλαμβανεται και για αυτο παρατηρουνται, οχι σπανια, παρεξηγησεις που φτανουν ακομα και στο διασυρμο αθωων και ευυπολυπτων συμπολιτων μας.
2.  Εμφανιση: Λευκο και διακριτικο. Ενα μικρο σχεδιακι σε μια γωνια, προσδιδει χαρη και φανερωνει ανθρωπο με γουστο (οχι απαραιτητο ομως). Αποφυγετε, εντονα χρωματα που τραβουν τη προσοχη (καποιο απαλο λιλά επιτρεπεται). Προσοχη, μην τσαλακωθει στις ακρες. Το υλικο επισης ειναι σημαντικο, με προτιμηση κατι μικρης τριβης που να γλυστραει απαλα στην τσεπη. 
3. Μεγεθος. Εξαιρετικα παρεξηγημενος τομεας. Ο περισσοτερος κοσμος χρησιμοποιει ακομα τα μικρα φακελακια. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Το σωστο φακελακι πρεπει να ειναι αρκετα μεγαλο για να χωραει τα χαρτονομισματα ατσαλακωτα (δες και επομενο point) αλλα και αρκετα μικρο για να μπαινει ανετα στην τσεπη. Για να σας δωσω μια ιδεα η τσεπη μια μεσης ιατρικης ποδιας εχει διαστασεις περιπου 18x18cm
4. Περιεχομενο: Τα χαρτονομισματα, πρεπει να μπαινουν ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΑ (συνηθισμενο λαθος να διπλο-τριπλοδιπλωνονται, για να κανουν μπουγιο - προκαλει εκνευρισμο στον παραληπτη να τα ξεδιπλωνει κλπ και παντα απογοητευση διοτι καλιεργει απατηλες προσδοκιες). Επαναλαμβανω ατσαλακωτα, με τα μεγαλυτερα χαρτονομισματα πρωτα, ωστε να μπορει ο λαβων να τα ελεγξει γρηγορα, και να κανονισει την πορεια του αναλογως.    
5. Μπιλιετακι: Απλο, μονο με το ονομα (απαραιτητο διοτι ειναι μαλλον απιθανο, ο λαβων να παρει μονο το δικο σας εκεινη τη μερα... η νυχτα). Ευχες και ευχαριστιες ειναι περιττες, αφου ξερετε που θα εγγραφουν αφου αφαιρεθει το χρημα.
6. Ποσόν. Φυσικα αυτο κυμαινεται ανα περιπτωση. Καλο ομως ειναι να υπενθυμισω οτι, απο εφοριακο και νονο της νυχτας μπορεις να ξεφυγεις, απο γιατρο ποτέ.
ΜΖ