Οι ταινίες της εβδομάδας

Μετά από αμέτρητα poster, animated shorts, τα 6 εναρκτήρια λεπτά της ταινίας και το ‘Πώς Γυρίστηκε’ video, το πολυαναμενόμενο girl-gang φιλμ του Zack Snyder προβάλλεται από σήμερα στις ελληνικές αίθουσες. 


Sucker Punch, του Zack Snyder.
Η μητέρα της Baby Doll (Emily Browning) πεθαίνει, ο κακός πατριός της πάει να την κακοποιήσει σεξουαλικά αλλά τελικά πηγαίνει για την αδερφή της.

Όταν η αδερφή της πεθαίνει, ο πατριός κατηγορεί εκείνη με αποτέλεσμα να την κλείσουν σε ένα ψυχιατρικό άσυλο παλαιάς κοπής, με ηλεκτροσόκ και τρελές νοσοκόμες, από αυτά που μπαίνεις τρελός και βγαίνεις με λοβοτομή.

Στο άσυλο θα γνωρίσει τη Rocket (Jena Malone), τη Sweet Pea (Abbie Cornish), τη Blondie (Vanessa Hudgens) και την Amber (Jamie Chung), επίσης........ τρόφιμες του ασύλου.

Με τη δύναμη της φαντασίας (ή κάπως έτσι) το άσυλο μετατρέπεται σε ένα burlesque ‘οίκημα’, όπου οι κοπέλες είναι υποδουλωμένες χορεύτριες  που ...χορεύουν για πλούσιους πελάτες.

Επίσης με τη δύναμη της φαντασίας όμως θα δραπετεύσουν και θα αντιμετωπίσουν ό,τι μπορεί να βάλει το μυαλό σας. 



Hanna, (7/10), του Joe Wright.
Σε  όλη  της  την  ζωή  η Hanna (Saoirse Ronan) δεν έχει  επαφή  με  κανέναν  άλλο,  ούτε  με  οτιδήποτε  συνιστά  πολιτισμό.   

Έχει  ανατραφεί σαν  μια πολεμική μηχανή  που  ξέρει  μόνο  να  σκοτώνει  αλλά  και  να  προστατεύεται ..

Να  προστατεύεται  από  την  απειλή  που  ακούει  στο  όνομα Μαρίσα (μια  στυλιζαρισμένη  Cate  Blanchett),  δηλαδή  μια  ψυχρή  πράκτορα  της  CIA  που  κάποτε  δούλευε  με  τον  πατέρα  της (Eric Bana),  αλλά  η  αποστολή  τους  απέτυχε.  

Η  μικρή  κάποια  στιγμή  βγαίνει  στον  κόσμο - κυριολεκτικά  και  μεταφορικά -  και  αρχίζει ένα ανελέητο κυνήγι αλληλοεξόντωσης. 



Πεθαίνοντας για την Αλήθεια, του Νίκου Μεγγρέλη.
Το ελληνικό ντοκιμαντέρ του Νίκου Μεγγρέλη, μέσα από πλήθος μαρτυριών δημοσιογράφων και συγγενών τους από τις τέσσερεις γωνιές του κόσμου, μάς παρουσιάζει τον τρόπο της επιτόπιας κάλυψης των δραματικών εκείνων γεγονότων στα πεδία των μαχών, κλείνοντας μας παράλληλα πονηρά το μάτι για τα όσα βλέπουμε - ή δεν βλέπουμε - στις τηλεοπτικές μας οθόνες, υπό τη σκιά των πρόσφατων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή γενικώς, αλλά και ειδικότερα των όσων διαδραματίζονται σήμερα στη Λιβύη...



 

Παίζονται ακόμη:

 
Ρίο (Rio), του Κάρλος Σαλντάνια.
Καλό animation με έναν γαλάζιο παπαγάλο που ταξιδεύει μέχρι το Ρίο Ντε Ζανέιρο για να γνωρίσει τη τελευταία θηλυκή του είδους του.

Κόκκινος Ουρανός, της Λάγιας Γιούργου.
Ελληνική δραματική ταινία ερωτικού τριγώνου, με δυο φίλους στη Κρήτη να τα σπάνε για μια Γερμανίδα.

Potiche, του Φρανσουά Οζόν.
Γαλλική κομεντί με τη Κατρίν Ντενέβ και τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ όπου μια νοικοκυρά αναλαμβάνει τη διοίκηση του εργοστασίου τους συζύγου της.

Παράνομη (Illegal), του Ολιβιέ Μασέ-Ντεπλάς.
Βελγική κοινωνική ταινία με μια Ρωσίδα παράνομη μετανάστρια στο Βέλγιο μαζί με το γιο της που πιάνεται από τις αρχές και προσπαθεί να αποφύγει την απέλαση.

Το Άλογο του Τορίνο (The Turin Horse), του Μπέλα Ταρ.
Ουγγρική σινεφίλ με τον φιλόσοφο Νίτσε να σώζει ένα άλογο από την οργή του αφεντικού του.

Καλό Σινεμά.