Εκλογές θέλει ο Καρατζαφέρης


Εκλογές ζήτησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος παραδέχθηκε μεν ότι ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες θα είναι επιζήμια, ωστόσο εκτίμησε πως η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μία καλή λύση και επανέφερε την πρότασή του για τη συγκρότηση μίας πολιτικής «εθνικής Ελλάδος» για την έξοδο από την κρίση.
Σε δηλώσεις του στο Real, ο Γ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, η όποια συζήτηση όμως πρέπει να γίνει σε κλειστό κύκλο.
«Το έχουμε κάνει φέιγ-βολάν», σημείωσε, προσθέτοντας ότι πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να δουν που συμφέρει και που όχι το έθνος, μία τέτοια εξέλιξη...

Αναφορικά με τις δηλώσεις Σημίτη για αναδιάρθρωση του χρέους, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι τον εξέπληξε δυσάρεστα, εκτιμώντας πως με την κίνησή του αυτή, να διατυπώσει δηλαδή δημόσια την άποψή του υπέρ της αναδιάρθρωσης, ο κ. Σημίτης κατέδειξε πως έχει κοπεί κάθε δίαυλος επικοινωνίας του με τον πρωθυπουργό.
Ο Γ. Καρατζαφέρης επέμεινε ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αν και -όπως είπε- δύσκολα θα συγκαλέσει συμβούλιο των αρχηγών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την τελευταία φορά, όπου, όπως ανέφερε, «έφαγε πόρτα» από τα κόμματα της αριστεράς.
Ο Γ. Καρατζαφέρης επεσήμανε πως αν βρισκόταν ο ίδιος στη θέση του πρωθυπουργού -τον οποίο κατηγόρησε για πολιτική δολιότητα- με το που θα αναλάμβανε την εξουσία της χώρας, θα δανειζόταν το μεγαλύτερο δυνατό ποσό με χαμηλό επιτόκιο, προκειμένου να αποφύγει τις εξελίξεις που ακολούθησαν, επανέλαβε ότι τον ενοχλεί τη απουσία διαλόγου και τόνισε πως η μόνη λύση για τη χώρα, παρά το ότι θα είναι επιζήμια οικονομικά, είναι η προσφυγή στις κάλπες, ώστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να αναγκαστούν να συγκυβερνήσουν, καθώς, όπως σημείωσε, αυτά τα κόμματα είναι που ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα.
NewsBomb.gr