Ζάχος Χατζηφωτίου:"Στην τηλεόραση δεν υπάρχει κανονικός άντρας, όλοι είναι αδερφές»".

87 ετών σήμερα, ο Ζάχος Χατζηφωτίου, μιλά για τις γυναίκες της ζωής του, τον έρωτα, αλλά και την τηλεόραση… Ο γνωστός δημοσιογράφος δεν πτοείται από το προχωρημένο της ηλικίας του και αποκαλύπτει πως έχει προσωπική ζωή: «Ναι. Στα 87 μου έχω δύο φλερτ και είμαι μια χαρά. Αν έχεις μία, αγόρι μου, την παντρεύεσαι. Το μυστικό είναι αυτό που μου είχε πει κάποτε μια Αμερικανή: «Ζάχο keep them worried!» Πρέπει να τις κρατάς ανήσυχες και να μην σε θεωρούν δεδομένο, για να προχωρήσει η κατάσταση», λέει στο περιοδικό "People".

Ο δημοσιογράφος αποκαλύπτει μάλιστα αν είχε ομοφυλόφιλους φίλους στο παρελθόν. «Στα χρόνια τα δικά μου, οι gay ήταν το πολύ πέντε άτομα. Η Μαρίκα – όπως την λέγαμε – η Μόνικα και τρεις ακόμη. Σήμερα, όμως, έχουμε γεμίσει από gay. Στην τηλεόραση........
ειδικά δεν υπάρχει κανονικός άντρας, όλοι είναι αδερφές».

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου μίλησε επίσης και για την Τζένη Καρέζη. Ήταν ο ένας από τους δύο γάμους του και διήρκεσε πέντε χρόνια. Από το 1962 μέχρι το 1967. «Την Καρέζη την γνώρισα στο Λονδίνο. Μετά ήρθε πίσω στην Ελλάδα, γιατί δούλευε και με παρακάλεσε να πάω να την δω. Ποτέ δεν είχα κόμπλεξ, αλλά ούτε και καμάρωνα που ήμουν μαζί της. Βέβαια, εκείνη μου έλεγε: Εγώ είμαι η Καρέζη και δεν μπορείς να με απατάς. Εκείνη μου ζήτησε να χωρίσουμε και αμέσως το δέχτηκα. Αλίμονο! Αμέσως σηκώθηκα κι έφυγα από το σπίτι και ό,τι δικό μου είχα εκεί δεν το ζήτησα ποτέ πίσω. Φυσικά, την αγάπησα την Τζένη, ήταν πολύ καλό παιδί, με άσχημα παιδικά χρόνια. Η μητέρα της ήταν μια κυριούλα πολύ χαμηλών τόνων και ο πατέρας της ήταν ένας αγριάνθρωπος, τον οποίο η Τζένη δεν ήθελε να βλέπει μπροστά της. Είχε κακά νιάτα αυτό το κορίτσι». 

Όσο για το θάνατο; Δεν τον φοβάται καθόλου. «Στον τάφο μου έχω ήδη ετοιμάσει την επιγραφή μου η οποία γράφει: Έζησα όπως ήθελα. Χαίρετε!»