Ακονίζουν τα μαχαίρα τους οι αντάρτες στο εσωτερικό του ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Ακονίζουν τα μαχαίρια τους οι «αντάρτες» στο εσωτερικό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός απέφυγε να συγκεκριμενοποιήσει τα νέα μέτρα που θα παρθούν, μετά την αποτυχία σύγκλησης της οικονομικής πολιτικής με τις απαιτήσεις της Τρόικα.
Εντός των επομένων ημερών η ομάδα των ανταρτών, τα σχέδια της οποίας είχε αποκαλύψει εδώ και έξι εβδομάδες αποκλειστικά το newscode, θα συγκληθεί για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα αντίδρασης κατά της κυβερνητικής πολιτικής...

Μάλιστα, πηγές από το κυβερνών κόμμα, επισημαίνουν πως η ομάδα των ανταρτών ενισχύεται όλο και περισσότερο από βουλευτές που νιώθουν την «καυτή ανάσα του κόσμου στο λαιμό τους» όπως χαρακτηριστικά μας τόνισαν. Οι ίδιες πηγές, έσπευσαν να τονίσουν πως: «τα δύσκολα δεν έχουν αρχίσει ακόμα για τον πρωθυπουργό» προσθέτοντας ότι: «σκέφτονται να προκαλέσουν ακόμα και κυβερνητική κρίση, κάτι που ενδεχομένως να επιφέρει εκλογές».
Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του, έχει αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, στέλνοντας μέσω επισήμων και ανεπισήμων «οδών» μηνύματα πως αν συνεχιστεί η «ανταρσία», δεν θα διστάσει να προκηρύξει εκλογές, παρά τις χθεσινές διαψεύσεις του.
Από την πλευρά του, βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ που ανήκει στους «αντάρτες» σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, αλλά και τις απειλές περί εκλογών, τόνισε στο newscode ότι: «Ο Γιώργος Παπανδρέου προχωρά στο ένα λάθος μετά το άλλο. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η Λούκα Κατσέλη απέτυχαν παταγωδώς.
Όσο για τις απειλές περί εκλογών, δεν μας πτοούν. Αν είναι να πέσουμε, θα πέσουμε με ψηλά το κεφάλι. Αν δεν αλλάξει πολιτική άμεσα ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν θα δειλιάσουμε να ρίξουμε την κυβέρνηση», προσθέτοντας με νόημα: «Νιώθουμε προδομένοι και εξαπατημένοι».
Είναι δεδομένο πως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι χωρισμένο στα δύο, με αρκετούς βουλευτές να ανησυχούν πλέον ότι θα βρεθούν στο ίδιο σημείο με τους συναδέλφους τους στη Ν.Δ. όπου στις εκλογές του 2009 δεν εξελέγησαν, λόγω της λαϊκής αντίδρασης. Έτσι, έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος «πυροτεχνημάτων» τα οποία προς το παρόν είναι «ακίνδυνα» για τη σταθερότητα της κυβέρνησης.
Βέβαια, δεν μπορεί να αποκλειστούν και οι «εκπλήξεις», αν και οι επιβλέποντες της Τρόικα στην Αθήνα, θεωρούν μια πολιτική αστάθεια «μη αποδεκτή», ζητώντας από τον πρωθυπουργό να αναλάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Πηγή: newscode.gr