Οι δήθεν και τα μεσημεριάδικα

Γράφει ο Λυσίας   

Τι νταλκάς πια, είναι αυτός που έχουν τα μεσημεριανά προγράμματα, με τους πάσης φύσεως (και παρα-φύσεως φελλούς.
Και με ποια ευκολία, τους στολίζουν  με τίτλους και επίθετα, που ακόμα και σε έναν Καβάφη, σε έναν Σικελιανό, θα πλεόναζαν.
Κάντε λίγο κράτη, ρε κορίτσια και αγόρια. Μάθετε την πραγματική έννοια της αξίας και μ’αυτήν ασχοληθείτε. Αφήνοντας τους φελλούς να επιπλέουν στους βάλτους τους. Έχει ο σύγχρονος πολιτισμός μας, Δόξα τω Θεώ, μπόλικες αξίες, για να αναφερθείτε σε αυτές. Φθάνει πια το λιβανιστήρι, στα διάσπαρτα ολόγυρα ζιζάνια. Που το μπερδέψατε με την τρόμπα του φλιτ.
Πέμπτη 10 του Μάρτη. Ώρα 3 μ.μ. Και η πανέμορφη, με πραγματικά πολλά προσόντα και καλλιέργεια, γι’αυτό και ανερχόμενη Τσιμτσιλή, ¨ανακρίνει¨, τηλεοπτικά τον φέρελπη ¨νέο¨ Τζόνη Καλημέρη.
Οι λεζάντες, παίρνουν και δίνουν. Το χάδι, πασπαλισμένο με λουκουμόσκονη, σεργιανάει στα τέσσερα σημεία, του...... τηλεοπτικού ορίζοντα. Δίνοντας αβανταδόρικες πάσες, στον πολλά-βαρύ και καθόλου, Τζόνη. Για να εκφράσει τις βαθυστόχαστες απόψεις του, επί των τηλεοπτικών γλαμουριών….
Ώ σαν…. ο μέγας ειδήμων….. Μαστοράκης number two….. Άρε Μαστοράκη πόσο δίκαιο είχες…..
Πριν από αυτόν είχε συνέντευξη με την Μάρα Ζαχαρέα. Τη χάρηκα. Αν και τρυφερές οι ερωτήσεις, αφού από αυτές απουσίαζε ο Θόδωρας, τέλος πάντων, τη χάρηκα. Μετά από τον εν λόγω παντογνώστη, ακολούθησε θέμα με την Έλλη Κοκκίνου. Κι αυτό το χάρηκα, γλυκιά μου κυρία Τσιμτσιλή.
Που τόσο καλή και πραγματικά ευχάριστη παρουσία έχεις. Και κάνεις αξιοπρεπή κατάθεση, κάθε μεσημέρι. Γιατί όμως δίνεις βήμα, σε κάτι αμφιλεγόμενους σαν κι αυτόν, ηρωοποιώντας τους;
Γιατί ΤΟΥΛΟΥΜΠιάζεις την προσπάθειά σου, με πικρόγλυκα σιρόπια, σε κάτι τύπους σαν τον εν λόγω παντογνώστη;
Πέντε χρόνια, ο Καλημέρης, στην ΕΡΤ, ήταν ο Alter Ego του Παναγόπουλου, του Κέκη, του Λουκάκου, του Ανδρικάκη, του συνταξιούχου Παπαναγιώτου και όλης αυτής της παρέας (για να μην την πώ αλλιώς) που γονάτισε και αφάνισε  την δημόσια τηλεόραση. Αυτοί οι ¨νεκροθάφτες¨ της, όπως τους χαρακτηρίζει περίπου, το πόρισμα του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης.
Είναι αυτοί που τραυμάτισαν την αξιοπιστία της ΕΡΤ. Και της τσαλάκωσαν κάθε έννοια αξιοπρέπειάς της. Τσακίζοντάς την και οικονομικά.
Ξέχασες πως ο Καλημέρης ήταν υπεύθυνος οργανωτής της γλαμουράτης έκδοσης της Γιουροβίζιον, με λεφτά δικά σου και δικά μου, φθάνοντας το κόστος του χαβαλέ στα 4 και 5 εκατομμύρια ευρώ, για το ΤΙΠΟΤΑ;
Με σπατάλες που τις πληρώνει σήμερα, ο πατέρας σου και ο πατέρας μου;
Ανήκε και αυτός, ως επίλεκτο στέλεχος, στην ομάδα αυτή, που δούλεψε όσο πιο φιλότιμα μπορούσε, για να συμβάλλει και αυτή, στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ….
Στην ομάδα που με τσαμπουκά, ως Αυτοκράτορες της ΕΡΤ, ανέβασαν τους μισθούς τους αυθαίρετα στις 200.000 και 300.000 ΕΥΡΏ ΤΟ ΧΡΌΝΟ. Εκτός από τα πολύ περισσότερα, γνωστά….. παρελκόμενα.
Παίζοντας με την ανασφάλεια και τον πόθο για δουλειά, των παιδιών των stages….
Άνθρωποι μικροί, με τεράστιες αποδοχές, για μηδενικό έργο. Με μόνη δράση τους, την καταστροφή της ΕΡΤ, και την θλιβερή κατάσταση που άφησαν πίσω τους.
Αυτούς λοιπόν φωνάζεις κυρίας Τσιμτσιλή και τους δίνεις βήμα; Και τους ηρωοποιείς;
Γίνεσαι εσύ ο…. προστάτης του, στη θέση του Λαμπράκη, που πια δεν υπάρχει στη ζωή;
Εύγε!

                                                                                                                                     ΛΥΣΙΑΣ