Η Ελλάδα οφείλει στοιχειωδώς να αντισταθεί!

Γράφει ο Μαγια

Παλιά τους τέχνη …κόσκινο. Παραμονές των συνόδων κορυφής και εν αναμονή των κρίσιμων αποφάσεων για τη χώρα, ξανάρχισαν οι ωμοί εκβιασμοί των αγορών με σκοπό να διαμορφώσουν τετελεσμένα πτώχευσης, ώστε να συνεχίσουμε να υποκύπτουμε, με κατεβασμένα χέρια, στις αδηφάγες ορέξεις τους.  
Ο διαβόητος οίκος αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε σήμερα Καθαρή Δευτέρα πως υποβαθμίζει κατά τρεις μονάδες την πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδας, μη αποκλείοντας να προβεί και σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμισή της, εξαιτίας «των επίμονων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και τον αμείωτο κίνδυνο χρεοκοπίας της».
Είχαν προηγηθεί δυο πανοποιότυπα, αλλά εξόχως αποκαλυπτικά δημοσιεύματα στον φιλοκυβερνητικό τύπο, τα ......
οποία επικαλούνται απόρρητη έκθεση της Τρόικας, σύμφωνα με την οποία οι δανειστές μας είναι εξοργισμένοι με την ελληνική κυβέρνηση. Καλλιεργώντας κλίμα «στημένης» δυσαρέσκειας καταλογίζουν στην κυβέρνηση έλλειψη πολιτικής και τόλμης να προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις, που έχει επιβάλλει η Τρόικα και μάλιστα αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την πέμπτη δόση του Ιουνίου. «Από τότε που φύγαμε δεν γίνεται τίποτε», αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Τρόικας, διαπιστώνοντας μεταρρυθμιστική κόπωση...
Ο εκβιασμός, είναι φανερός. «Σας σώζουμε με επιμήκυνση χρέους, αλλά εσείς θα γίνετε οι ασιάτες της Ευρώπης».
Η Ελλάδα οφείλει στοιχειωδώς να αντισταθεί. Ν ακολουθήσει το παράδειγμα των Ισπανών. Οφείλει να μηνύσει στα διεθνή δικαστήρια τους τους πειρατές των αγορών και να διεκδικήσει αποζημιώσεις δισ. ευρώ.