Οι γκρίνιες και η Έλλη

Γράφει ο Λυσίας

Αυτοί οι αριθμοί, πόσο αμείλικτοι είναι….
Αφού, κάποιοι καλά πληροφορημένοι, μου λένε, πως έπαψαν να τους παρακολουθούνε, γιατί η συνεχής πικρή τους γεύση, κοντεύει να τους φθάσει σε επίπεδα…… υπογλυκαιμικού σοκ.
Να χάσουν δηλαδή το….. ΠΑ… Και να τους μείνει το ΣΟΚ. Γιατί είδανε, πως το λιβανιστήρι, με όλο το συνθετικό της λέξης ΠΑ.ΣΟ.Κ, δεν τους βγαίνει, όπως το ελπίζανε, με την εκλεκτή της κομματικής νομενκλατούρας, σταρ. Και τώρα τρέχουν με τα ισχνά νούμερα τηλεθέασης, που μετριούνται πια στα δάκτυλα του ενός χεριού. Και η γκρίνια, παίρνει και δίνει. Βλέπετε οι επαφές αβροφροσύνης με τους επικεφαλείς των εταιριών μετρήσεων, δεν απέδωσαν. Καθώς αυτοί οι αμείλικτοι αριθμοί, δεν γνωρίζουν από δημόσιες σχέσεις.
Κι έτσι το κλίμα του 4ου ορόφου, συνεχώς και βαραίνει. Καθώς το «στρατηγείο» του Λάμπη Ταγματάρχη, αλλιώς τα είχε σχεδιασμένα κι αλλιώς του τα έφερε η ζωή. Μάλλον η Στάη. Γιατί......... προφανώς πίστευαν πως με την Έλλη, στην εκφώνηση του κεντρικού δελτίου, θα έπιαναν φωτιά τα μηχανάκια μέτρησης και θα καιγόντουσαν από την ανοδική τους αριθμητική ταχύτητα.
Να που δεν έγινε κάτι τέτοιο. Γιατί μπορεί να είναι φλογερή γυναίκα η Έλλη, όμως όχι τόσο, για να αντιστρέψει τα δεδομένα….
Αυτά τα «άτιμα» που έρχονται να μας επιβεβαιώσουν, καθώς με παρέμβασή μας, σ’ αυτή εδώ τη φιλόξενη ιστοσελίδα, είχαμε επισημάνει πως το κοινό, δεν νοιάζεται πλέον, για το ποιός λέει το δελτίο, αλλά για το ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ.
Δεν νοιάζεται τα μάτια ποιανής τον κοιτάνε στη διάρκεια της εκφώνησης, αλλά για το ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΥΤΗ. Αφού η εποχή των ΣΤΑΡΣ, από τα δελτία, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Είχαμε πει, πως ανάγκη αλλαγής το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ έχει στην δομή του, στον ρυθμό του, στην έκταση των θέσεών του, στον πλουραλισμό του και όχι στην παρουσίασή του. Ανάγκη έχει στον εκδημοκρατισμό του, για να τα πούμε πιο λιανά, και όχι για το αν η παρουσιάστρια, (ή αναγνώστρια του «autoque» ) θα λέγεται Μπιζόγλη, Χάντζιου, ή Στάη…..
Και πια και οι διατυπούμενοι ψίθυροι, μιλάνε για παγωμάρα, μεταξύ Έλλης και Λάμπη…. Όπως κάνουν αναφορά και για σύντομες αλλαγές. Καθώς η ίδια η Έλλη, δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τα νούμερα. Και ψάχνει ευκαιρία ¨ηρωικής¨ εξόδου.
Με….. απώλεια του «ηρωικού» τετραχίλιαρο που ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ…..
Αχ, αυτή η ζωή. Να θέλει άδικα, πάνω από την Έλλη, την Όλγα και τη Σία.

                                                                                                                                             ΛΥΣΙΑΣ