ΚΑΛΩΣΤΗΝΑ ΚΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ

Άλλη μια απογοήτευση περίμενε την ΕΡΤ χθες και προχθές ….
Με νούμερα τηλεθέασης, έτη φωτός μακραν των προσδοκιών της, δείχνοντας έτσι, πως το … «αστέρι» του Χυτηρη, ο Λάμπης  Ταγματάρχης, όχι μόνο δεν είχε κάτι νέο να φέρει, στην δημόσια τηλεόραση, αλλά βαδίζοντας στα χνάρια των προκατόχων του, χάνει και τον βηματισμό του …..
Πόσοι ακόμα, αυτόκλητοι «μάγοι» θα ταλανίσουν την πολύπαθη ΕΡΤ ; Χρεώνοντάς την απίστευτα, με εκατοντάδες εκατομμύρια, που ρέουν ανώφελα, χάρη στην βαθειά τους ασχετοσύνη ….
Λάμπη , Λάμπη … που μονάχα σκότος διακρίνουμε μέχρι τώρα ….
Παρ’ όλες λοιπόν τις προσπάθειες που κατέβαλε, ύστερα από τόσο καιρό απουσίας από την τηλεοπτική οθόνη, η «Ελενίτσα» του μεσημεριανού καφέ της δημόσιας τηλεόρασης, η Μπήλιω  μας, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα καθιερωμένα της ποσοστά, που μόνο τραγική αριθμητική ισχνότητα αποκαλύπτουν, σε καιρούς που το «μαγαζί» της Αγίας Παρασκευής, θα έπρεπε πια να είχε πάρει τα πάνω του, για να στηρίξει και λίγο επικοινωνιακά, τις επιλογές του κυβερνητικού του αφεντικού.
Καθώς, λόγω της μεγάλης του............. απουσίας, από τα κάποια υπολογίσιμα νούμερα τηλεθέασης, τον ρόλο προβολής του κυβερνητικού έργου, το έχουν αναλάβει εργολαβικά οι … δημοσιογραφ(ικοι) Τρεμη-Πρετεντερης-Καψης-Τζιμας, που αποτελούν το ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ, με το μονίμως ίδιο και ανιαρό ρεπερτόριο, του ΜΕGAλου αφεντικού, που εξαργυρώνει έτσι τα χρυσοπληρωμένα δημόσια έργα, στην χώρα που ονομάζεται Μπομπο-λισταν…..
Αλλά να επανέλθουμε στην Μπηλιω και στον Λάμπη, και να ρωτήσουμε τον τελευταίο, ποια αλλαγή έφερε στην δημόσια τηλεόραση η παρουσία του ; τον Κούλογλου ; τον Φυντανίδη ; τον Βασιλικό ; τον  Σπύρο Παπαδόπουλο ; τον Βαξεβάνη ; η μήπως την Σταη, που του «τίναξε» την τηλεθέαση, «ξεσκονίζοντας» τα ίδια της με πριν νούμερα;
Και καλά, με τέτοια ισχνά ποσοστά τηλεθέασης κύριε Λάμπη μας, αξίζει να δαπανώνται τόσα λεφτά ; την φιλοσοφία της ελεύθερης αγοράς, που λέει « ΦΕΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ » δεν την γνωρίζεις ; η Μπηλιω έχει δυνατότητες, σκηνοθέτη δεν έχει, χωρίς να υποτιμώ τον χειρισμό της κονσόλας, και ιδέες δεν έχει ….
Αυτό το ύφος και το είδος, δεν της δίνει χρόνια τώρα την αναμενόμενη τηλεθέαση, και αυτά που λέει, για τις παρεμβάσεις των τηλεθεατών, με τα συχαρίκια, τις ξέρουμε… με αυτοπαρηγοριές και ευχολόγια, δεν προσελκύεις κόσμο. Θέλει κάτι ουσιαστικότερο, με φαντασία και μεράκι, όχι με τις χιλιάδες ευρώ που ρέουν και με στρατιές παρατρεχάμενων, που διεκπεραιώνουν άπλα, ό,τι πέρσι και πρόπερσι …
Θέλει κυρίως μια διοίκηση που να ΓΝΩΡΙΖΕΙ και ουσιαστικά να στηρίζει, με ιδέες, με στοργή, με αγάπη ….
Η δημόσια τηλεόραση Λάμπη Ταγματάρχη, δεν είναι Filmnet, είναι μια δημιουργική οικογένεια, που απαιτεί την ουσιαστική αλληλοστήριξη, και όχι την ευκολία, του να πετιούνται για το τίποτα, τα χρήματα του, τόσο άθλια δοκιμαζόμενου, Ελληνικού λαού ….
Δεν φταίει λοιπόν η εκπομπή, αλλά η Μπηλιω, και για αυτήν φταίει ο Ταγματάρχης, που και για αυτόν φταίει ο Χυτήρης. Με κύριο το φταίξιμο του Παπανδρέου και κυριότερο ακόμα, όλων εμάς που τους παρακολουθούμε απαθείς να πετανε τα λεφτά μας, για να το παίζει, η κάθε μια…. Βουγιουκλάκη ……
Άντε να χαθείτε όλοι σας …..

ΛΥΣΙΑΣ