ΠΑΤΡΑ: Λουκέτο στο Τμήμα Επιστήμης Υλικών!

Γράφει ο Μαγια

Καζάνι, που βράζει η πανεπιστημιακή κοινότητα καθώς ενός Μνημονίου μύρια έπονται.
Την αναστολή λειτουργίας για το τρέχον εαρινό εξάμηνο, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του τμή­ματος Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, αλλά και των τεράστιων ελλεί­ψεων σε διδακτικό προσωπικό.
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά, που λαμβάνεται τέτοια απόφαση. Στο χειμερινό εξάμηνο και το Παιδαγωγικό Τμήμα είχε προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας του, αλλά για ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Εν τω μεταξύ, πορεία διαμαρτυρίας για τις επικείμενες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα εκατοντάδες φοιτητές.
Διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην αντικατάσταση του πτυχίου από τον Ατομικό Φάκελο Προσόντων και από........ ένα άθροισμα πιστωτικών μονάδων (ECTS), στη μείωση των εξεταστικών, στην εισαγωγή  προπαρασκευαστικού έτους, στο κλείσιμο Τμημάτων, στην κατάργηση του δωρεάν συγγράμματος, στο “κουπόνι φοιτητή” με το οποίο θα μετρώνται οι παροχές που δικαιούται κάθε φοιτητής, στις ελλείψεις σε μέλη ΔΕΠ, στη μείωση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ και τη θεσμοθέτηση του Συμφώνου Πρώτης Απασχόλησης, στη στοχοποίηση του ασύλου και στην επιβολή πειθαρχικών διώξεων σε φοιτητές.
Χθες το πρωί φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι φοιτητές έθεσαν το ζήτημα της επιβολής πειθαρχικών ποινών σε βάρος φοιτητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και ανάγκασαν τον Πρύτανη του Ιδρύματος να κάνει δεκτό το αίτημά τους να γίνει σχετική συζήτηση στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, στις 10 Μαρτίου.