Κυβέρνηση: Ο ΧΥΤΑ θα γίνει πάση θυσία στη Κερατέα. Κάτοικοι : "Μολών λαβέ"

Πιο δυναμική στάση έναντι των κατοίκων της Κερατέας θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση, δηλώνοντας αποφασισμένη να περιφρουρήσει την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στο Ωβριόκαστρο.

«Πάμε για την τελική αναμέτρηση. Όσοι εναντιώνονται στο έργο «παίζουν τα ρέστα τους» αλλά η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει την Αθήνα να γίνει Νάπολη» υπογραμμίζουν  ανώτατοι κυβερνητικοί παράγοντες προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει και ούτε συζητά την επανοριοθέτηση του ΧΥΤΑ σε........άλλη περιοχή της Κερατέας, επειδή αυτό απαιτεί μια διαδικασία που θα διαρκούσε χρόνια.

«Οι ίδιοι οι κάτοικοι πρέπει να αντιληφθούν ότι όσο συνεχίζεται η εναπόθεση απορριμμάτων σε ανεξέλεγκτες χωματερές, μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής που ζουν, ενώ όταν καίγονται τα σκουπίδια οι ίδιοι εισπνέουν καρκινογόνες διοξίνες» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Από την άλλη πλευρά, οι κάτοικοι της περιοχής δεν υποχωρούν  και εξακολουθούν να προτείνουν αλλαγή της περιοχής που θα εγκατασταθεί ο ΧΥΤΑ, ζητώντας να αποχωρήσουν από την περιοχή οι αστυνομικές δυνάμεις.