Ο Βολεμένος Θεόδωρος και οι αντιδράσεις του λαού

Γράφει ο Λυσίας
Ό,τι έσπειρε ο Πάγκαλος, αυτά θερίζει….
Τι νόμιζε, η ¨βιομηχανία¨ θράσους που έστησε, δεν θα του έστελνε κάποτε την ανταπόδοση της παραγωγής της;
Ο προοδευτικός κάποτε Θεόδωρος, το μέλος της νεολαίας Λαμπράκη και των κάποιων προοδευτικών τότε κινημάτων, που βολεύτηκε τριάντα χρόνια τώρα στην θαλπωρή της εξουσίας, ξέχασε τον αγώνα που έκαναν αυτός και οι σύντροφοί του, κατά των συντηρητικών   κυβερνήσεων της εποχής, μετά τη δολοφονία του Λαμπράκη;
Και τις Πορείες Ειρήνης, που πάλλονταν από το δημοκρατικό αίσθημα…. Και τα συνθήματα της προόδου….. Τότε που φιγουράριζε στο πλευρό του Παρτσαλίδη, του Δρακόπουλου, του Ηλιού, του Μίκη και των άλλων αγωνιστών….
Πέρασε στον συμβιβασμό της καλοπέρασης και της αρπαχτής, με την τεράστια ευκαιρία που έδωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, σ’ αυτόν και τους ομοίους του.
Εξαργύρωσε το προοδευτικό κίνημα και τις νεανικές ιδέες, για τα ίδια 30 αργύρια, όμοια με αυτά που σταύρωσαν τον Ιησού.
Και αφού έκατσε και έφαγε επί 30 χρόνια, τόνους καλοπέρασης και υλικών απολαβών, (συμπεριλαμβανομένων και των....... τριάκοντα αργυρίων) έρχεται τώρα να κάνει τον τιμητή του μνημονίου και τον μάνατζερ του Γιωργάκη…..
Αυτός που κάποτε διαλαλούσε για πρόοδο, για ελευθερία, για κοινωνική αλληλεγγύη, έρχεται τώρα, προκλητικότατος να πει αυτή την κοινωνία φαιδρή και τα μέλη της ΚΟΠΡΙΤΕΣ.
Αυτός που στον βωμό της καλοπέρασής του και του εξουσιαστικού συμπλέγματος, που κρυφά τον κατείχε, θυσίασε κάθε έννοια ηθικής, έρχεται τώρα να πει με θράσος στον λαό, ότι ¨μαζί τα φάγανε¨.
Και να ενοχλείται για τις αντιδράσεις του κόσμου, όπως αυτές που γίνανε προχθές στο Παρίσι. Αλλά και τις άλλες κατά καιρούς εκδηλωθείσες….
Είναι ψεύτης. Διότι εάν ενοχλείτο, από την κατάντια τους, θα είχε αποσυρθεί.
Κοντεύει ογδόντα. Πόσο πια αλκαλικές είναι οι μπαταρίες του;
Και πόσα πια watt του διοχετεύουν, για να μπορεί σε τέτοιους καιρούς, να παράγει τόσο θράσος και τόση απόσταση, από τα δεινά που περιέρχεται ο λαός; Δεινά που του προκάλεσαν οι κλεψιές ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ όσων περάσανε  από κάποιο Υπουργείο … Τόσος πια στρουθοκαμηλισμός; Τόση άθλια ισοπέδωση;
Κάτι τέτοια, σαν την προχθεσινή του αντίδραση, στα παράπονα των φοιτητών , έρχονται να επιβεβαιώσουν, πως ο νοητικός παχυδερμισμός, είναι χιλιάδες φορές χειρότερος, από τον σωματικό. Κι αν ο δεύτερος θέλει κατανόηση, ο πρώτος απαιτεί παρέμβαση του μπόγια ….


ΛΥΣΙΑΣ