«Αξιοποίηση» = Ξεπούλημα για ένα ξεροκόμματο!

Γράφει ο Μαγια

Από τα καλά του Στάθη: Αυτοί, που έθεσαν τη χώρα υπό την κατοχή της Τρόικας διαμαρτύρονται γιατί οι Τροικανοί κάνουν …χρήση της κατοχής!
Ας μην εξανίστανται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για ένα θέμα στο οποίο κατά βάση συμφωνούν. Αλλά…
Πιστεύει έστω κι ένας νουνεχής νεοέλληνας ότι, σε συνθήκες αφόρητης οικονομικής ύφεσης μπορεί να υπάρξει αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου;
Με την απαξίωση των αποτιμήσεων κατά 70-80% εντός και εκτός χρηματιστηρίου, την τελευταία τριετία, κάθε εγχείρημα ιδιωτικοποίησης, με τις σημερινές τιμές, ισοδυναμεί με εκποίηση! Παράδειγμα η ΔΕΗ ΑΕ, που πέρσι είχε κέρδη κοντά στο 1 δισεκ. αποτιμάται σήμερα λιγότερο από 3 δισεκ ευρώ.
Αυτοί, που έχουν δανείσει τη χώρα και.......... ζητάνε να αρπάξουν, για ένα ξεροκόμματο, τον πλούτο και την ομορφιά της αποθρασύνονται κιόλας, επειδή ακριβώς βλέπουν ότι, δεν αντιμετωπίζουν σοβαρούς ανθρώπους.
Η Ελλάδα, ας το πάρουμε χαμπάρι, δεν είναι θύμα των ξένων. Είναι θύμα των κυβερνώντων της (πράσινων και γαλάζιων) και των κεφαλαιούχων της. Αυτοί άνοιξαν την Κερκόπορτα στους ξένους.
Τυχαία νομίζετε, ένα μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας είτε ρημάζει, είτε βρίσκεται σε χειμερία νάρκη, είτε εκμεταλλεύονται επιτήδειοι;….