οδηγίες προς ναυτιλλόμενο

 Ελλην Φορολογούμενος

αμάν ρε Γιώργο εσύ είσαι ταξίδι και καταστροφή, άφιξη και επικαιροποίηση , κουβέντα και μνημόνιο για να μην την ξαναπατήσουμε έκατσα και σου έγραψα τις βασικές  τεχνικές διαπραγμάτευσης :

κράτα κόντρα στην εξομολόγηση

Μην τα λες όλα, μην εκτίθεσαι, κράτα μια πισινή, όποιος και να είναι ο εξομολογητής σου (συνήθως οι εξομολογήτριες είναι καλύτερες).

Δεν μιλάμε για την κλασική εξομολόγηση στον παπά, αλλά την γλιστρίδα που........ σε  πιάνει , ρε Γιώργο, να τα πεις όλα, μα όλα, λες και περιμένεις να ακούσεις  ένα μπράβο που τελικά, αν ειπωθεί, θα είναι μέσα από τα δόντια γεμάτο ζήλια (ξέρετε τι θέλω να πω κορίτσια, συζητήσεις για γκόμενους αναμεταξύ σας) και δηλητήριο πικρό.

χρησιμοποίησε την τακτική «ανάστροφο εμπόδιο»

Η τακτική  αυτή χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να δηλώσουμε μία απρόοπτη κατάσταση που μας αναιρεί όλα όσα μέχρι πρότινος σχεδιάζαμε. Ιδιαίτερη εφαρμογή βρίσκει στην πόκα όταν ανοίγει φύλλο στο «νεκροταφείο» ή στον «φούστη», το οποίο αλλάζει τα δεδομένα του τραπεζιού.
Αλλά που να τα ξέρει αυτά ο Γιώργος και ο Αντώνης και ο Αλογογκούφης και όλα τα λιμά που μας κυβερνάνε , αφού στα Λοντρα και στα Χαρβαρντ που σπούδαζαν, δεν διδάσκονται προχωρημένες τακτικές κρίσης. Αυτοί έμαθαν μονό να τις δημιουργούν όχι να τις αντιπαρέρχονται (τις κρίσεις).

παίξε ρελάνς

Ένας κανόνας, στα «μεγάλα» τραπέζια και στην σωστή πόκα είναι ότι το «ντούκου»* , (δηλαδή η μ@κ@κί@ που ακούστηκε για τα 50 δις ακίνητη περιουσία ) χάνει το δικαίωμα για ρελάνς. Π.χ. κάποιος παίκτης που πάει ντούκου , καλή ώρα ο Παπακωνσταντίνου  , δηλαδή περνάει η σειρά του χωρίς να ποντάρει έστω το ελάχιστο, δεν έχει δικαίωμα να αυξήσει το ποσό πονταρίσματος που θα βάλει ένας από τους επόμενους παίκτες. Μπορεί μόνο να «δει» με ότι αυτό συνεπάγεται.
Εννοώ  ότι κάποιος πάει κόντρα στην κόντρα, και ιδίως σε καβγάδες. Δηλαδή κανείς δεν υποχωρεί και ανά καιρούς ρελανσάρει, χοντραίνοντας ή διατηρώντας την πολεμική ατμόσφαιρα

φέρσου έξυπνα

Αν έχεις στο νου σου να πάρεις αξίωμα πχ Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ , όπως ακούγεται τώρα τελευταία ευρέως , άλλαξε ρότα , εσύ επέμενε  να γίνεις Γενικός Ταμίας του ευαγούς οργανισμού , μη πιαστείς πάλι κορόιδο , άκου γραμματέας; ΓΕΝΙΚΟΣ Ταμίας αγόρι μου.

άκου τη μαμά

στο φινάλε αν δεν έχει να πεις τίποτα, μη λες και προπάντων μην ξεστομίσεις την κλισέ φράση … συμφωνώ με τους προλαλήσαντες , οι προλαλήσαντες θένε το κακό μας !  Γιώργο πουλάκι μου