Οι Γερμανοί... ξανάρχονται!!!

Γράφει ο Καφενόβιος

Εχει περάσει κάτι λιγότερο από ένας χρόνος από τότε που η σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Bild», σε μπαράζ δηκτικών πρωτοσέλιδών της, ζητούσε να πουληθεί μέχρι και η... Ακρόπολη. Μάλιστα, εκτιμούσαν πως η αξία της φτάνει στα... 100 δισ. ευρώ!
Ακολούθησε μπαράζ ιταμών γερμανικών δημοσιευμάτων, με τίτλους όπως «Η Ελλάδα έχει 3.000 νησιά μόνο στο Αιγαίο Πέλαγος. Τα 87 είναι κατοικήσιμα.» ή «Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα» και άλλα ανάλογου ύφους, τα οποία είχαν αντιμετωπιστεί σαν φαιδρά αποκυήματα στερούμενα σοβαρότητας.

Τώρα οι Γερμανοί... ξανάρχονται. Ο Ulrich Blum, επικεφαλής του IWH (Ινστιτούτο για την Οικονομία και την Ανάπτυξη), που συμβουλεύει τη γερμανική καγκελαρία, έρχεται να......... καταδείξει πως δεν ήταν τυχαίες οι προ ενός έτους προτροπές γερμανικών ΜΜΕ. Αναφέρει ότι, η Ελλάδα πρέπει να ασφαλίσει το χρέος της με τα αγαθά που διαθέτει, όπως τα νησιά, προκειμένου να πείσει τις αγορές ότι τα κεφάλαια που δανείζεται δεν θα χαθούν.

Κάτι ανάλογο υποστηρίζει και η παραδοσιακή εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung». Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της, τα ελληνικά δάνεια θα γίνουν μέσω της πώλησης γης φθηνότερα, καθώς δεν θα βασίζονται στην εικασία πως τα χρήματα που θα δοθούν θα συγκεντρωθούν από φόρους, αλλά θα είναι ήδη υποθηκευμένα.

Το σίριαλ «πουλήστε νησιά» συνεχίζεται…