Η νομιμότητα του Ρέππα…

Γράφει ο Μαγια

Η κυβέρνηση κάνει τραγικό λάθος αν θεωρεί ότι, οι πολίτες θα ανέχονται για πολύ αδιαμαρτύρητα τα όσα βάρη φορτώνονται. Λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο αν πιστεύει πως ο ξεσηκωμός σε άλλες χώρες (π.χ. Τυνησία, Αίγυπτο) ενάντια στην ακρίβεια και τη λιτότητα δεν αφορά τη χώρα μας.
Τα φτωχά λαϊκά στρώματα με τις διαρκείς ανατιμήσεις και την ακρίβεια έχουν τόσο στριμωχθεί που δεν πάει άλλο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την τεράστια ανεργία, που παίρνει καθημερινά τεράστιες διαστάσεις και που μαζί με την ακρίβεια δημιουργεί εκρηκτικό μίγμα.
Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει επιχείρηση εκφοβισμού με στόχο να κάμψει τα κινήματα κοινωνικής ανυπακοής, που αναπτύσσονται για τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες και τα διόδια στις εθνικές οδούς. Πρόκειται για..........
μορφές αγώνα που συναντώνται για πρώτη φορά στη χώρα μας και επιχειρούν να απαντήσουν στην αμηχανία και στην υπόκωφη οργή των πολιτών μπροστά στη λαίλαπα του Μνημονίου.
Είναι εξοργιστικό να ισχυρίζεται ο υπουργός Ρέππας  (και όσοι τον ακολουθούν σ' αυτή την επίδειξη πυγμής, ορεγόμενοι οφέλη από τη συμμετοχή τους στο εκκολαπτόμενο "κόμμα της τάξης και του νόμου") ότι, υπερασπίζεται τη νομιμότητα  (θα πέσουν έξω οι συγκοινωνίες, θα πληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι), όταν η κυβέρνηση δίνει συγχωροχάρτι στη φοροδιαφυγή, αμνηστεύει τους ποικιλόχρωμους λήσταρχους, που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και τους πολίτες στην απελπισία και κλείνει το μάτι στους τζαμπατζήδες της Βουλής!...