Είμαστε λέει φτωχή χώρα . Είμαστε όμως Πραγματικά !

 Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη
Ας μου επιβεβαιώσει ή να μου διαψεύσει κάποιος την πληροφορία που έφτασε σε εμένα από Ομογενή .
Μετάφραση από Αγγλικά σε Ελληνικά
Επειδή ορισμένοι από εμάς έχουν κουραστεί να ακούνε τη δήλωση «Η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα", πρέπει να βάλουμε τα πράγματα. Σίγουρα, αν το ελληνικό κράτος ήταν πιο αποτελεσματική και παραγωγική Ελλάδα θα είχε πολλά προϊόντα πρώτης τάξεως και θα είχε βελτιώσει τις εξαγωγές της. Αλλά ακόμα και τώρα, οι Έλληνες εργάζονται, παράγουν, να εξάγει και τις εξαγωγές. Από τη γέννηση του ελληνικού κράτους, δεν έχει δοθεί στην Ελληνισμού δωρεάν? Όχι ακόμη και το οικόπεδο όπου είναι θαμμένοι τα οστά των προγόνων μας. Ας ανοίξουμε τα μάτια μας και να κάνουμε έναν απολογισμό. Η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στην:
1) Μαγνήσιο: Η Ελλάδα καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
2) Αλουμίνιο: Για μερικά χρόνια, η Γαλλία μείωσε την παραγωγή του σε αλουμίνιο και η Ελλάδα είναι......... πλέον η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην παραγωγή του αλουμινίου, που χρησιμοποιείται σε χιλιάδες εφαρμογές.
3) Ο βωξίτης: Η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών.
4) Νικέλιο: Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με σημαντικά στρώματα του νικελίου. Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη εγκαταστάσεις παραγωγής του νικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά, όπως και άλλα ορυκτά δεν γίνεται επεξεργασία εκεί, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό.
5) Ελαιόλαδο: Η Ελλάδα είναι το 3ο χώρα στον κόσμο της παραγωγής ελαιολάδου (15% του ελαιολάδου παγκοσμίως παράγεται στην Ελλάδα).
6) Saffron Crocus: Η Ελλάδα είναι η 3η χώρα στον κόσμο της παραγωγής του κρόκου σαφράν (κυρίως στην περιοχή της Κοζάνης), αλλά οι περισσότεροι Έλληνες δεν ξέρουν τι κρόκος είναι ούτε κάνει το βάζουμε στα τρόφιμά μας.
7) Σπαράγγια: Η Ελλάδα είναι η 5η στον κόσμο σε εξαγωγές σπαραγγιών.
8) Βαμβάκι: Η Ελλάδα είναι έβδομη παγκοσμίως στις εξαγωγές του βαμβακιού και του 11ου στην παραγωγή του
9) Τουρισμός: Η Ελλάδα είναι η 14η χώρα στον κόσμο στις αφίξεις τουριστών (18,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως)
10) Ναυτιλία: Φυσικά Ελλάδα είναι το νούμερο ένα στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία.


«....Βέβαια οι έξυπνοι παίρνουν σχεδόν τζάμπα την παραγόμενη πρώτη ύλη από την Ελλάδα την επεξεργάζονται-την τυποποιούν και κερδίζουν την μερίδα του λέοντος....Ας σκεφτούμε όλοι μαζί και καθένας χωριστά τι πρέπει να κάμουμε.»)