Τα 30 αργύρια

 Γράφει ο Νομιμόφρων

Πρέπει να δώσουμε όλοι τα εύσημα στο ΠΑΣΟΚ, σαν ένα κόμμα με απόλυτα δημοκρατική λειτουργία. Ένα κόμμα που «επιβραβεύει»(χα χα !!) τα συνεπή στελέχη του, αυτά πού σέβονται τις κομματικές αποφάσεις, και «τιμωρεί» όσους τις αγνόησαν και συντάχθηκαν με αντίπαλες κομματικές δυνάμεις ενάντια στις επιλογές του κόμματος.
Κλασσική περίπτωση κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ο επί τρεις φορές υποψήφιος με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο Ωραιόκαστρο κ.Ανέστης Πολυχρονίδης, που συντάχθηκε με τον νεοδημοκράτη δήμαρχο Καλλιθέας κ.Δ.Σαραμάντο (link), που εκλέχθηκε τελικά και δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Όπως ήταν «φυσικό» και αναμενόμενο ο Ανέστης έγινε αντιδήμαρχος.
Οι γνωρίζοντες τον εσωκομματικό χάρτη του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή ξέρουν ότι ο Δ.Σαραμάντος, αν και δεξιός, είχε πάντα βασικό του στήριγμα πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και τώρα Γ.Γ.Υπουργείου, με τον....... οποίο ο Α.Πολυχρονίδης δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις. Οι δημοτικές εκλογές τον έφεραν πολύ κοντά με τον ισχυρό κομματικό παράγοντα, που ήταν και καταλύτης για την προσέγγιση και τη συνεργασία με τον Δ.Σαραμάντο. Η πολύ καλή σχέση του πρώην βουλευτή με τον κεντρικό ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης, σε αντίθεση με τον «αποδυναμωμένο» βουλευτή και μέχρι τώρα πολιτικό φίλο του Ανέστη, ήταν από ότι φαίνεται ο ισχυρός λόγος που ο Ανέστης έκανε την «υπέρβαση».
Και η «ανταμοιβή» εκτός την αντιδημαρχία ήρθε στις 11 Ιανουαρίου 2011.
Με Δελτίο Τύπου της Γ.Γ.Αθλητισμού γίνεται γνωστό ότι ο Α.Πολυχρονίδης διορίζεται αντιπρόεδρος στη Νέα Διοίκηση του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας
Ήρθε η «ανταμοιβή» ή «τα 30 αργύρια» για τις υπηρεσίες και την αφοσίωση, όχι στο επίσημο κόμμα, αλλά στον παρακομματικό και πελατειακό προσωπικό μηχανισμό του κυρίου Γενικού.
Τρέξτε εσείς κορόιδα για να στηρίξετε το ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές, και οι άλλοι που κατέχουν παχυλά αμειβόμενα κρατικά αξιώματα να υπονομεύουν την προσπάθειά σας και να προσβάλουν την αξιοπρέπειά σας με το αζημίωτο.
Αδίστακτο τελικά το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Φτύνει κατάμουτρα χιλιάδες μέλη και φίλους του. Φτύνει κατάμουτρα τα καταστατικά, τις «αρχές» του, τις διαδικασίες του, τις αποφάσεις του, τα όργανά του, τη «Συμμετοχική Δημοκρατία», τις Νομαρχιακές, τις Τοπικές του και το περίφημο opengov.
Πάνω από όλα οι μηχανισμοί, οι ημέτεροι, οι εσωκομματικές ισορροπίες και αντιπαλότητες, το στυγνό πρόσωπο της εξουσίας και το μοίρασμά της.
Τα υπόλοιπα είναι για τους αφελείς.
Καληνύχτα

Νομιμόφρων