Η Προεδρική παρέμβαση για τα κλεμμένα…

Γράφει ο Μαγια

Είναι ενθαρρυντικό, που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση ότι, «κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη», επισημαίνοντας παράλληλα «την οργή για την κοινωνική αδικία, το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα και για σύλληψη της γκρίζας οικονομίας».
Μόνο, που δεν αρκεί η λεκτική παρέμβαση του Κ. Παπούλια, αφού η κυβέρνηση επιμένει να συμπεριφέρεται ως να είναι ύποπτοι οι πολίτες, που δε θέλουν ή δε μπορούν να παρανομούν, αφήνοντας ατιμώρητους τους ισχυρούς, που παραβιάζουν τους νόμους, που καταστρατηγούν τους κανόνες, που πλούτισαν και πλουτίζουν εις βάρος της ........
κοινωνίας και του μέλλοντος της χώρας.
Επιτέλους, είναι θέμα αρχής αλλά και κάθαρσης να βρεθούν και να αναγκαστούν να επιστρέψουν τα κλεμμένα οι ληστές του δημόσιου κορβανά. Ολοι οι ευυπόληπτοι και μεγαλόσχημοι λεχρίτες, οι οποίοι λεηλάτησαν τη χώρα επί δεκαετίες, έχοντας εξασφαλίσει την ασυλία των πολιτικών και εκατοντάδων κρατικών λειτουργών, προφανώς με το αζημίωτο γι’ αυτούς.
Γιατί διαφορετικά κινδυνεύουμε να τους κάνουμε και «μάγκες» όταν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους θα έρχονται να αγοράσουν «μεγάλες ευκαιρίες» στην πατρίδα μας με τα κλεμμένα λεφτά, που θα έχουν διασφαλίσει έως τότε σε ασφαλείς παραδείσους.