Το τσιγάρο «σκοτώνει» τις φιλοδοξίες του Λοβέρδου…

Γράφει ο Μαγια

Πω, πω, πω, τι χαστούκι ήταν αυτό! Αν ήταν άλλος στη θέση του Α. Λοβέρδου, θα παρακαλούσε να ανοίξει η γη και να τον …καταπιεί. Ο Παπανδρέου, ζήτησε δίχως  δεύτερη κουβέντα από τον φιλόδοξο υπουργό του την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους και αυστηρή εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, χωρίς …φεγγίτες και πατέντες, εν είδει τσιγαρόσημου.
Στην ουσία ο πρωθυπουργός άδραξε την ευκαιρία για να στείλει μήνυμα στον μεθοδικά προστατευόμενο και ενοχλητικά προβαλλόμενο από τα ΜΜΕ σαν επίδοξο δελφίνο, πως είναι προτιμότερο να ικανοποιήσει τις αχαλίνωτες φιλοδοξίες του στους κόλπους του ΔΝΤ. Αλλωστε, στις εξετάσεις των τροικανών όχι μόνο δεν δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε με .......υψηλή βαθμολογία. Ενστερνίσθηκε αμέσως την αγριότητα των νεοφιλελεύθερων νοημάτων του Μνημονίου και έγινε ο πιο πιστός και αποτελεσματικός συνεργάτης τους!
Ο υπουργός Υγείας είχε προτείνει την εξαίρεση από την καπνοαπαγόρευση σειράς καταστημάτων -όπως τα κέντρα διασκέδασης, τα μπαρ και τα καζίνα- με αντάλλαγμα την επιβολή ειδικού φόρου.
Σ.Σ. Αν δεν ήταν πολιτικός ο Α. Λοβέρδος, θα μπορούσε να είχε διαπρέψει σαν ηθοποιός. Με τους φαρμακοποιούς έδωσε νέο …ρεσιτάλ υποκριτικής τέχνης.