Μεταρρύθμιση στην Παιδεία «Αντάρτικο» και από τους καθηγητές των ΤΕΙ

Μετά τα πανεπιστήμια αγωνιστικό «μέτωπο» συγκροτούν και οι καθηγητές των ΤΕΙ ενάντια στη μεταρρύθμιση του υπουργείου Παιδείας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία των καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) υποστηρίζει ότι οι αλλαγές που προτείνει το υπουργείο Παιδείας (συμβούλια διοίκησης, διορισμένοι πρυτάνεις και πρόεδροι ΤΕΙ) θίγουν τον δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης.

«Οι προτάσεις της κυβέρνησης καταργούν το αυτοδιοίκητο των ανωτάτων Ιδρυμάτων και την υποχρέωση της πολιτείας να τα χρηματοδοτεί», αναφέρει η Ομοσπονδία. Η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ ζητάει αναμόρφωση της ανώτατης εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις διοικήσεις των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Και η Ενωση Ελλήνων Ερευνητών (Ε.Ε.Ε) όμως, με..... ανακοίνωσή της εκφράζει προβληματισμό για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας τα θέματα της έρευνας στην Ελλάδα.

Η Ενωση κάνει λόγο για αποκλίνουσες προσεγγίσεις μεταξύ μελών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου καθώς και έλλειψη κοινά αποδεκτού συγκροτημένου σχεδιασμού επί των σχετικών με την έρευνα θεμάτων.
«Η ερευνητική κοινότητα αναγνωρίζει και κατανοεί τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας λόγω της δημοσιονομικής κρίσης, αδυνατεί όμως να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους οι απορροφήσεις κονδυλίων, ύψους 1,548 δις. ευρώ, τα οποία προβλέπονται στο ΕΣΠΑ για έρευνα και καινοτομία,κινούνται ακόμη σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
ΒΗΜΑ