Το νομοσχέδιο έχασε το στόχο… πέτυχε όμως τα συμφέροντα

Γράφει ο poor journalisto 

Είναι πλέον ξεκάθαρο. Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να λάβει μέτρα «προστασίας» της κοινωνίας και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, φαίνεται να έχασε το στόχο. Με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια που κάθε άλλο παρά θετικά αποτελέσματα θα έχει για την κοινωνία και την ελληνική οικονομία, θα πέσει στην καλοστημένη παγίδα των -γνωστών σε όλους- επιχειρηματιών που εδώ και καιρό πολύ προσεκτικά δρομολόγησαν τις εξελίξεις προς το συμφέρον τους. Η πίτα του τζόγου θα κοπεί και το κάθε κομμάτι της θα κρύβει μια ράβδο χρυσού για τον καθένα κύριο Μελισανίδη, Βαρδινογιάννη, Κοντομηνά, Κόκκαλη, Κοπελούζο και των συνεργατών τους εντός και εκτός κυβέρνησης. Ας μην ξεχνάμε και τις συναντήσεις που είχαν οι εν λόγω βαρόνοι του τζόγου, καθώς επίσης και τη μεθοδευμένη δημιουργία θετικού κλίματος γύρω από την κυβέρνηση και των «ευεργετικών» της αποφάσεων.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του λαού και αναζητά ισχυρούς συμμάχους σε αυτή τη .......δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα. Προκειμένου λοιπόν να τους αποκτήσει και να τους διατηρήσει υποκύπτει στις επιθυμίες τους χαρίζοντάς τους τα παιγνιομηχανήματα τζόγου, τα φρουτάκια, με τα «τυχερά» deals να είναι προ των θυρών. 

Δεν τα σκέφτηκε όμως καλά ο κ. Παπακωνσταντίνου. Γιατί ακόμη μια φορά θα ευνοήσει τα συμφέροντα των ολίγων, προαναφερθέντων κυρίων, εις βάρος των πολλών, στην οποία περίπτωση πρόκειται για ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Προς ενημέρωση όλων επισυνάπτω το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις της αγοράς παιγνίων»


poor journalisto