Ο Ψυχαναλυτής Χάρη και ο Αντιπρόεδρος

Δυόμιση ώρες κάθισε στο τραπέζι του σπιτιού του Θεόδωρου Παγκαλου, στο κέντρο της Αθήνας , ο Χαρης παμπουκης κάνοντας στην ουσία ψυχαναλυση στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης προσπαθώντας να του εξηγήσει πως ότι και να λέει παρεξηγειται, επειδή ακριβώς είναι ο τρόπος που τα λέει κάθε φορά και προκαλεί  αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης.
Η εμπειρία του υπουργού Επικράτειας απο το παρελθόν- που ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου και συνεργαζόταν με όλους τους υπουργούς σε φανερές και μυστικές κρίσεις χωρίς να ανοίγει μύτη- ήταν αυτο που ώθησε τον κ. Παμπουκη να ασκήσει χρέη ψυχαναλυτη για να αμβλύνει και να κατευνάσει τον κ. Πάγκαλο, που μόλις είχε επιστρέψει απο το ταξιδι του στο Κατάρ και είχε αντιληφθεί ακόμη και.....
απο τους εμηριδες, ότι στην Αθήνα μύριζε μπαρούτι.

Η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια του υπουργού Επικράτειας κράτησε δυόμιση ολόκληρες ώρες μέχρι να καταφέρει, επιστρατευοντας ακόμη και τις τεράστιες νομικες του γνώσεις, για να διαπραγματευτεί τον αντιπρόεδρο που και εκείνος διαθέτει ακλονητα επιχειρήματα.
Στο τέλος της επίσκεψης του κ. Παμπουκη, το κλίμα ασφαλώς ήταν διαφορετικό απο ότι αρχικα, όταν Χτύπησε το κουδουνι της πόρτας της οικίας του κ. Πάγκαλου, ο οποίος τον υποδέχθηκε με χαμόγελο μεν αλλα όχι σαν εκείνα που υποδηλώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς.
Η βραδιά  έκλεισε, με ανέκδοτα, χιούμορ τρελό, και πουράκια στο σταχτοδοχείο της τραπεζαρίας του κ. Παγκαλου, σβησμ'ενα μέχρι να συμφωνηθεί η συνθήκη ειρήνης ανάμεσα τον αντιπρόεδρο και τον πρόεδρο της κυβέρνησης.

newpost