Χρηματοπιστωτική Δίνη ή πως χάνονται τα χρήματα μας.

 Γράφει ο Θ.Χ.

Με απλά λόγια αυτό που συμβαίνει στο διατραπεζικό σύστημα.
Είναι γνωστό ότι τα χρήματα στην αγορά είναι λιγότερα από το συνολικό χρέος και τους τόκους των δανείων.
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάποιο δάνειο σε Τράπεζα για το οποίο πληρώνουμε δόσεις για το κεφάλαιο και τους τόκους του δανείου.
Μαζεύουμε την δόση μας και την καταθέτουμε στο ταμείο της τράπεζας.
Το Κράτος μαζεύει χρήματα μέσα από έμμεσους αλλά και άμεσους φόρους και πληρώνει δάνεια και τόκους δανείων που έχει συνάψει με το Τραπεζικό Σύστημα.
Οι μικρές Τράπεζες (μικρομάγαζα τύπου E…..bank……) μαζεύουν τα.........
χρήματα μας και στην συνέχεια τα καταθέτουν σε μεγαλύτερες Τράπεζες από όπου και αυτές έχουν δανειστεί.
Δηλαδή όλα τα χρήματα μέχρι τώρα κατατίθενται στις Κεντρικές Τράπεζες αλλά και το ΔΝΤ.
Εδώ είναι η μεγάλη δίνη ή ρουφήχτρα που μας πίνει το αίμα. Όλη η αλυσίδα μέχρι τώρα Ιδιώτες /Κράτη/ Τράπεζες  ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ τα χρήματα από την αγορά και τα παραδίδουν σε συγκεκριμένες Τράπεζες.
Οι δύο μεγάλες Κεντρικές Τράπεζες και το ΔΝΤ επιστρέφουν μέρος των ποσών στις κυβερνήσεις των κρατών υπό μορφή νέων δανείων και τα επανεισπράττουν για την εξόφληση των παλιών, υποθηκεύοντας κρατικά περιουσιακά στοιχεία με πλασματικά χρήματα τα οποία δεν φτάνουν ποτέ στην αγορά. Δηλαδή μας εξαγοράζουν τσάμπα χωρίς να δώσουν τίποτα παρά μόνο θεωρητικά χρήματα (ακούσατε τον τελευταίο χρόνο μήπως ότι με την τάδε χρηματαποστολή ήρθαν χρήματα στην Ελλάδα από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αποπληρωμή του χρέους;). Οι κυβερνήσεις με αυτά τα εικονικά χρήματα στηρίζουν τις μικροτράπεζες οι οποίες για μια ακόμη φορά τα επιστρέφουν στις μεγαλύτερες Κεντρικές και το ΔΝΤ για να μην χρεοκοπήσουν.
Παρατηρούμε ότι τα χρήματα ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ από την κυκλοφορία και οι μικρότερες τράπεζες δεν έχουν πλέον διαθέσιμα κεφάλαια για δανεισμό της αγοράς με αποτέλεσμα την διαδοχική κατάρρευση του Οικονομικού συστήματος όπως αυτό είναι διαμορφωμένο σήμερα.
Η μόνη ορατή λύση είναι η αναστροφή της δίνης όπου αντί να μαζεύει τα χρήματα από τους Λαούς να δώσει τα συγκεντρωμένα χρήματα πίσω για την επαναλειτουργία της αγοράς.
Αυτό που χρειαζόμαστε είτε είμαστε Έλληνες είτε Πορτογάλοι είτε Ιρλανδοί είναι Κυβερνήσεις που να μην είναι πουλημένες και με θέληση να τα βάλουν με το άρρωστο αυτό σύστημα με συνολική κίνηση έχοντας στήριγμα τους Λαούς απέναντι σε δυο τρεις Εταιρείες / Τράπεζες που όλοι ξέρουμε ότι είναι εβραϊκών συμφερόντων.
Εφικτό ή ανέφικτο;

Με εκτίμηση
Θ.Χ