Στάση αναμονής ενόψει της συνολικής λύσης

Eν αναμονή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνολική λύση του προβλήματος χρέους που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, είναι η Αθήνα.

Όποια κι αν είναι τελικώς η απάντηση, δεν θα αναβληθούν τα δύσκολα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο ξεκαθαρίζει με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών σε δικηγόρους και μηχανικούς, ενώ προαναγγέλλει αλλαγές στη φορολογία των μερισμάτων και σκληρές ποινές στους φοροφυγάδες.

Αιχμές για κωλυσιεργία από τους αρμόδιους για την ανάπτυξη υπουργούς αφήνει με συνέντευξή του στην Καθημερινή ο ........αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος φωτογραφίζοντας παράλληλα τον Χάρη Παμπούκη ως υπεύθυνο για προγενέστερους ατυχείς χειρισμούς στην επένδυση του Αστακού.

Την ίδια ώρα, με άρθρο του στην ίδια εφημερίδα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς επισημαίνει την ανάγκη η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου να συνοδευτεί από μείωση του επιτοκίου του.