Προμηνύεται λαϊκό ξέσπασμα!

Γράφει ο Καφενόβιος

Το 2011 ξεκινά με μπαράζ ανατιμήσεων σε όλα τα είδη διατροφής, λόγω αύξησης του ΦΠΑ από 11% σε 13%. Ολα γίνονται ακριβότερα: καθημερινές μετακινήσεις με ταξί και μέσα μεταφοράς, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, υπηρεσίες υγείας, εισιτήρια κινηματογράφων κ.λπ.
Οσο για το «καλάθι της νοικοκυράς», θα αδειάσει ακόμη περισσότερο, αφού ο νέος συντελεστής επηρεάζει όλα τα είδη διατροφής που πωλούνται στα ράφια των σουπερμάρκετ, στους φούρνους, σε κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία κ.λπ.
Και από κοντά, νέες περικοπές αμοιβών στο δημόσιο με το ενιαίο μισθολόγιο, στις ΔΕΚΟ που τις έχει περιαδράξει το Μνημόνιο, στον ιδιωτικό τομέα με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Μικρότερες συντάξεις λόγω πληθωρισμού και κυρίως λόγω του επερχόμενου νέου ασφαλιστικού, αύξηση της ανεργίας, επέκταση της επιδημίας του λουκέτου στις........... μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Δεν πρόκειται για ταινία τρόμου, αλλά για τον βαρύ χειμώνα του 2011 που είναι μπροστά μας.
Ποτέ τον τελευταίο μισόν αιώνα και περισσότερο δεν ήταν τόσο δυσοίωνες οι προοπτικές για τον καινούργιο χρόνο, που άρχισε προχθές.

Εφιάλτης υπήρξε το 2010, κόλαση αναμένεται να αποδειχθεί το 2011 για εκατομμύρια Ελληνες. Συγκλίνουν στην εκτίμηση αυτή Ελληνες και ξένοι αναλυτές. Το αναγνωρίζει ακόμη και η κυβέρνηση. Δεν πρόκειται για κάποια μοιρολατρική πρόβλεψη. Απορρέει από το γεγονός ότι η κυβέρνηση ακολουθεί με συνέπεια μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Η συνεχής όμως επίθεση στα μεσαία και χαμηλά στρώματα προμηνύει λαϊκό ξέσπασμα!