Μέγα ζητούμενο η ηθική αναστήλωση της πολιτικής

Γράφει ο Μαγια

Πολλές οι πολιτικές παθογένειες. Εχουν καταστήσει αρτηριοσκληρωτική τη Δημοκρατία μας και δεν επιτρέπουν στην κοινωνία να ανασάνει. Η πολιτική πουλάει ως «τέχνη», όπως επισημαίνει ο πανεπιστημιακός Γ. Πανούσης, αλλά οι έλληνες πολιτικοί έγιναν πολύ γρήγορα «επαγγελματίες» κι έτσι δεν πρόφτασαν να θητεύσουν στη σεμνότητα, στην ειλικρίνεια, στις αρχές και τις αξίες.

Αν το «Ελληνικό Καφενείο» καταχώριζε τις βρισιές και τις κατάρες του κοσμάκη για τους «επαγγελματίες» πολιτικούς δεν θα περίσσευε χώρος για τη συνήθη ύλη του… Κταγράφουμε μερικές από τις πιο …κόσμιες: Επίορκοι, καρεκλοκένταυροι, νάρκισσοι, ανήθικοι, διεφθαρμένοι, λαμόγια, πουλημένοι, ανίκανοι, απατεώνες, λαοπλάνοι, άχρηστοι, απαίδευτοι, ανεγκέφαλοι, βδέλλες, καταχραστές, που ενοχοποιούν όλους τους έλληνες για να κρύψουν τις ευθύνες τους.

Μέγα ζητούμενο η ηθική αναστήλωση της πολιτικής.

Μόνο μια επανάσταση ήθους και αξιοπρέπειας θα σαρώσει το σάπιο και διαβρωμένο από τη διαφθορά σύστημα.

Ωστόσο, έως …τότε, καλό θα ήταν να....... μην υποτιμάται, αλλά να ενθαρρυνθεί ο ρόλος, που μπορεί να διαδραματίσουν στην αναζωογόνηση του Κοινοβουλίου κάποια πρόσωπα, όπως η Μαρία Κυριακοπούλου (ορκίσθηκε βουλευτής), με κοινωνικούς επαίνους για την προσήλωσή τους στην ηθική της πολιτικής. Ετσι, ώστε να μην αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα με συνευθύνη της κομματικής καμαρίλας και εκείνων των πολιτών, που εξακολουθούν να έχουν ακόμη στο μεδούλι τους τον παλαιοκομματισμό και την πελατειακή προσέγγιση της πολιτικής.

Η «επανάσταση του αυτονόητου», που πρόβαλλε ο πρωθυπουργός, «πνίγηκε» εν τη γενέσει της από τους ίδιους τους υπουργούς του!...