Στο έλεος του Μνημονίου και του χιονιά η Δ. Ελλάδα!...

Γράφει ο Μαγια

Ερχεται ο χειμώνας την Παρασκευή. Η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας θα συνοδευτεί από χιόνια που δεν θα πέσουν μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οπου δεν χιονίσει, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν δυνατές βροχές και θυελλώδεις βοριάδες, που θα φτάνουν ακόμα και τα 9 μποφόρ στα πελάγη.
Αυτή η ξαφνική και βίαιη μετάβαση στον χειμώνα βρίσκει ανοχύρωτη την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, στην Αχαία από τους οκτώ χειριστές των μηχανημάτων αποχιονισμού, «αλατιέρων» και grader  έχουν απομείνει μόλις δυο!
Όπως αναφέρουν σε ερώτηση, που κατάθεσαν προς τους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, «η σχεδόν παντελής έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με τις.......... συνεχείς περικοπές των απαραίτητων κονδυλίων θα καταστήσει αδύνατη κάθε ουσιαστική παρέμβαση, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές στη περίπτωση χιονοπτώσεων, κατολισθήσεων κ.λ.π. Η αποχώρηση των συμβασιούχων έχει σαν συνέπεια να μην υπάρχει χειριστής για τα οκτώ συνολικά μηχανήματα της Νομαρχίας Αχαΐας κι έτσι να είναι πλέον ή βέβαιο ότι σε περίπτωση έντονων χιονοπτώσεων να κινδυνεύουν να παραμείνουν αποκλεισμένες επί μέρες, περιοχές του νομού. Ιδια κατάσταση επικρατεί και στους άλλους νομούς της περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανίας».