Αντε και υπουργείο συνδικαλισμού!...

Γράφει ο Καφενόβιος

Τώρα, που «κουρεύουν» τους μισθούς, καταργούν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κατεδαφίζουν τις εργασιακές σχέσεις, το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό όργανο, η ΓΣΕΕ, συγκλονίζεται από πρωτοφανή κρίση. Έπειτα από το ΠΑΜΕ, ήρθαν και οι αποχωρήσεις της ΔΑΚΕ και της Αυτόνομης Παρέμβασης από το προεδρείο της ΓΣΕΕ να σημαδέψουν τη χθεσινή συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της Συνομοσπονδίας. Μόνη πλέον η ΠΑΣΚΕ, στη γωνία ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος σφυροκοπείται από τα πυρά των παρατάξεων για την στάση που κρατά έναντι των απαιτήσεων της τρόικας και των πολιτικών της κυβέρνησης.
Ερώτημα: Μήπως, ωρίμασε πλέον η ιδέα για τη μετατροπή της ΓΣΕΕ, …συγνώμη της ΠΑΣΚΕ, σε υπουργείο Συνδικαλισμού;…Ξέρετε πόση χαρά θα έπαιρνε η τρόικα; Αφήστε τον ΣΕΒ, από τον ενθουσιασμό του θα καθιέρωνε την ολοήμερη εργασία. Από νύχτα σε νύχτα…
Προσέξτε δίδυμο! Αναπληρωτής υπουργός Εργασίας ο Κουτρουμάνης, υπουργός Συνδικαλισμού ο Παναγόπουλος.
Τοιουτοτρόπως, θα αναγνωρισθεί και το …έργο της βαρονίας των κρατικοδίαιτων εργατοπατέρων στη φαυλοποίηση της κοινωνίας και εσχάτως στην υποδούλωση των εργαζομένων.