Τι είπε ο Δικαστής????

 Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Κατά την ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 11/12/2010, ο Πρόεδρός της Αρεοπαγίτης κ. Χαρ. Αθανασίου αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα του κλάδου.
Ο κ. Αθανασίου έκανε μεταξύ άλλων ειδική αναφορά στο μεγαλύτερο πρόβλημα που ταλανίζει τη Χώρα, στον πυρήνα της εγκληματικής προδοσίας από όπου γεννιούνται όλες οι συμφορές από τους διάφορους «Μαυρογιαλούρους» της πολιτικής εξουσίας, στο νόμο περί ευθύνης υπουργών:
«Οι δικαστές έφτιαξαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών; Εμείς οι δικαστές μετά το νόμο τροποποιήσαμε τον κανονισμό της Βουλής για το ποιο όργανο είναι αρμόδιο για να κρίνει αν και πότε θα αποσταλεί μια υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται υπουργοί, στη Βουλή; Γνωρίζει ο λαός μας ότι τη σύντομη παραγραφή των αδικημάτων των πολιτικών προσώπων δεν την αποφασίζουν τα δικαστήρια αυθαίρετα, αλλά την ορίζει ο νόμος; Ερωτώ, ποιος φταίει να παραγράφονται τα αδικήματα των υπουργών πριν καλά - καλά αποκαλυφθούν;»
Σε εφτά αράδες ο κύριος Αρεοπαγίτης αποκάλυψε, ξεμπρόστιασε, ξεβράκωσε αν θέλετε όλη τη γύμνια, όλη την εκ ..........προθέσεως εγκληματικότητα  του πολιτικού μας συστήματος.
Στη συνέλευση παραβρέθηκε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος είπε κάτι ακαταλαβίστικα, ότι δηλαδή « η αυτοκριτική για όλους μας είναι μια καθαρτήρια διαδικασία», τώρα για ποιον και γιατί το είπε αυτό κανείς δεν κατάλαβε, και ακόμα πρόσθεσε:
 «Είμαι πρόθυμος διαχρονικά, για λογαριασμό του πολιτικού συστήματος να αναλάβω τις ευθύνες για όσα οφείλαμε να κάνουμε και δεν κάναμε στον τομέα της Δικαιοσύνης και της ενίσχυσης των δικαστικών λειτουργών. Δεν έχει σημασία να προσδιορίσει κανείς επιμέρους ευθύνες. Σημασία έχει ότι ισχύει η παρατήρηση πως οφειλόμενα δεν συνέβησαν, παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς έχουν γίνει προσπάθειες οι οποίες και συνεχίζονται». 
Μόνο που για την ταμπακιέρα δεν είπε κουβέντα. Προφανώς δεν θεωρεί τον εαυτό του πολιτικό.
Όμως, όταν κύριοι «Μαυρογιαλούροι» ορκίζεστε πριν από την ανάληψη των καθηκόντων σας στη Βουλή τι λέτε; Να σας το θυμίσω εγώ γιατί η μνήμη σας από τις καταχρήσεις έχει αδυνατίσει:
"Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα,Να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου".
Πάμε παρακάτω τώρα. Τι λέει το Σύνταγμα που θεωρείται το υπέρτατο Νομικό Πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο διοικείται το Κράτος;
Λέει στο Άθρο 4 (το βάλατε βλέπεις στην αρχή, γιατί τα πολλά δεν τα διαβάζετε) λέει λοιπόν ότι: Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.
Εύλογα λοιπόν γεννώνται κάποια ερωτήματα:
Από τη στιγμή που ορκίζεστε την τήρηση των νόμων ποιος λόγος υπάρχει να νομοθετείτε (αντισυνταγματικά καταπατώντας το άρθρο 4 την απαλλαγή σας από τυχόν παρανομίες σας?
Άρα παρανομείτε η/και εγκληματείτε από πρόθεση!!!
Δεύτερον, αφού το Σύνταγμα λέει ότι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και εσείς εξαιρείτε τους εαυτούς σας μήπως θεωρείστε ότι δεν είστε Έλληνες? Και αν δεν θεωρείστε Έλληνες τι δουλειά έχετε στην Βουλή των Ελλήνων?
Δεν έχετε καταλάβει κύριοι ότι ο λαός δεν σας επέλεξε για να«να κονομήσετε» και να «την κάνετε», χωρίς ιερό και όσιο.
Πολύ περισσότερο δεν σας επέλεξε για να παραδώσετε τη Χώρα προσκυνημένη στους κατακτητές εκβιαστές και τοκογλύφους επειδή εσείς διαχειριστήκατε αλόγιστα, ανώριμα και ανήθικα τη τύχη της και τώρα καλείτε τους πολίτες να πληρώσουν τις ζημιές που εσείς προκαλέσατε, και έχετε το απύθμενο θράσος να τους λέτε ότι «μαζί τα φάγαμε».  
Η επιλογή και εκλογή σας με κριτήριο τη κληρονομικότητα του ονόματος, την όποια συζυγική ή άλλη συγγενική σχέση η τέλος την εκ διαύλων (κοινώς καναλιών) αναγνωρισιμότητα που εκμεταλλευτήκατε δεν σας δίνει το δικαίωμα να βιαιοπραγείτε και να ασελγείτε σε βάρος του.
Μη προσπαθείτε να γυρίσετε την ιστορία του τόπου πίσω και να δημιουργήσετε νέο 1789.
Αλλοίμονο αν ξαναπέσει η Βαστίλη.