Πεδίο ...μάχης η ΝΔ στην Πάτρα

Γράφει ο Μαγια

Καζάνι που βράζει η ΝΔ στην Πάτρα. Οι προσχωρήσεις γαλάζιων στελεχών στο κόμμα της Ντόρας σε συνδυασμό με τον καταποντισμό στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, στην Αχαία, έχουν φορτίσει επικίνδυνα την ατμόσφαιρα, δημιουργώντας γόνιμο έδαφος για την αναζωπύρωση παλιών έριδων, μεταξύ των διάφορων καπετανάτων.
Ο πρόεδρος του κόμματος Α. Σαμαράς, που βρέθηκε στην αχαική πρωτεύουσα για τη γιορτή του πολιούχου απέφυγε να αναμιχθεί και απλώς λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα συναντήθηκε με τους βουλευτές και κομματικά στελέχη, ανταλλάσσοντας τυπικές κουβέντες, σχεδόν στα όρθια, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου.
Προφανώς είχε ενημερωθεί, που μια μέρα νωρίτερα η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ είχε μετατραπεί σε πεδίο …μάχης, με αποτέλεσμα ο γραμματέας Οργανωτικού, Μανώλης Αγγελάκας και ο αναπληρωτής του, Θύμιος Δρόσος, να βρεθούν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών και να βιώσουν το …«μεγαλείο» του κομματικού αλληλοσπαραγμού.
Η στοχοποίηση του προέδρου της οργάνωσης Ανδρέα Μαζαράκη, από τον υποψήφιο Δήμαρχο Αιγιάλειας  Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου του οποίου ο συνδυασμός δεν πέρασε ούτε καν στο......... β΄γύρο, πυροδότησε σοβαρό επεισόδιο, με την ανταλλαγή σκληρών εκφράσεων, ανάμεσα στον Ν. Νικολόπουλο και τον Θρ. Μαυρομάτη, για τη στάση τους στις δημοτικές εκλογές στην Πάτρα. Ο βουλευτής κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, το κομματικό στέλεχος πως τάχθηκε υπέρ του υποψήφιου δήμαρχου του Πασοκ Δ. Κατσικόπουλου, για να λάβει την απάντηση ότι, αυτός (ο Νικολόπουλος) στήριξε τον εκλεγέντα δήμαρχο Γ. Δημαρά και όχι τον κομματικό υποψήφιο Κ. Χριστόπουλο.
Αίσθηση, πάντως προκάλεσε η άριστη σχέση του Σαμαρά με την Καλεντζιώτη, η οποία όχι μόνο δεν είχε στηρίξει τον υποψήφιο της ΝΔ, αλλά είχε θέσει υποψηφιότητα με την παράταξη του Γ. Δημαρά. Επιβεβαιώνονται όσοι υποστηρίζουν ότι, ο Σαμαράς χρησιμοποίησε τον Δημαρά, σαν «Δούρειο Ιππο» για να γκρεμίσει το κάστρο του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, αδειάζοντας τον δικό του υποψήφιο.