Ρίχτερ στη Ρηγίλλης για τους… «ντιντήδες» και τα… «αδελφίστικα κόλπα» !

Σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν στη Ρηγίλλης, οι απόψεις του Φαήλου Κρανιδιώτη για  «κομψευόμενους διαδρομιστές» και «αποϊδεολογικοποιημένους ντιντήδες»- χαρακτηρισμοί που όλοι αντελήφθησαν ότι αφορούσαν σε στελέχη της ΝΔ. 
Οι αναφορές του δικηγόρου- επικεφαλής της οργάνωσης «Δίκτυο 21»  και μυστικοσυμβούλου του Αντώνη Σαμαρά σε στελέχη που διαπρέπουν στην καμαρίλα, σε όσους υπονομεύουν τη συλλογικότητα, προσπαθώντας να «κοντύνουν όσους θεωρούν απειλή, π.χ. για το βαμμένο τους μαλλί και το ασήμαντο εγώ τους», αλλά και τα «αδελφίστικα κόλπα» με τα οποία, όπως είπε, δεν κάνεις πολιτική, έφεραν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης νέο κύκλο εσωστρέφειας.
Στο παρασκήνιο, πολλοί βουλευτές στράφηκαν εναντίον του, ενώ ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8: «Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο, όπως δεν οφείλω να κάνω σχόλιο σε ...........
οτιδήποτε γράφει ένας αρθρογράφος που φιλοξενείται στις εφημερίδες ή κάνει δηλώσεις»,  είπε.
Οι υπόλοιποι, κράτησαν χαμηλούς τόνους, μιας και επικράτησε η άποψη ότι δεν πρέπει να ρίξουν λάδι στη φωτιά και δόθηκαν διευκρινίσεις ότι ο Φ. Κρανιδιώτης εδώ και κάποιους μήνες δεν διαδραματίζει τον ρόλο που διαδραμάτιζε- αυτό μπορεί και να σημαίνει ότι υπάρχει απόφαση απομάκρυνσής του από το think tank του Α. Σαμαρά.
Αλλά και ο ίδιος ο Φ. Κρανιδιώτης προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους και σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real FM επιχείρησε να εκτονώσει την ένταση:
«Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος είναι πολλά χρόνια φίλος και ξαναλέω “δεν αναφερόμουν σε εκείνον, ούτε και στον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο», διευκρίνισε, ενώ στη συνέχεια είπε ότι δεν έχει διαφορετικές απόψεις με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και αναφέρθηκε θετικά για τον Κωστή Χατζηδάκη.

newpost