Κοινό μέτωπο Σαρκοζί Μέρκελ εναντίον Ευρωομολόγου

Κάθετη εμφανίστηκε η γερμανίδα καγκελάριος στο ενδεχόμενο ενίσχυσης των κεφαλαίων του μηχανισμού στήριξης, κατά τη συνένεντευξη που παραχώρησαν με τον Γάλλο πρόεδρο, μετά από τη συνάντηση που είχαν στο Φράιμπουργκ. "Οι αγορές πρέπει να λάβουν το μήνυμα ότι στηρίζουμε το ευρώ. Ο μηχανισμός στήριξης δημιουργήθηκε γι' αυτό το λόγο"...

Οι δύο ισχυροί της ΕΕ στη σημερινή τους συνάντηση ετοόμασαν τις κοινές γαλλο-γερμανικές θέσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται η απόρριψη της πρότασης της έκδοσης κοινού ευρωπαϊκού ομολόγου.
Στο θέμα της έκδοσης ευρωομολόγου, η Άνγκελα Μέρκελ απέρριψε το ενδεχόμενο διαμοιρασμού του συνολικού χρέους της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι "η ευρωζώνη χρειάζεται μεγαλύτερη συνεκτικότητα στους τρόπους δημοσιονομικής διαχείρισης". "Δεν θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει το ευρωομόλογο", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την άλλη μεριά, ο Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε ότι η θέση της Γαλλίας είναι η ίδια με αυτή της Γερμανίας στο θέμα της ......έκδοσης ευρωομολόγου, ενώ η Μέρκελ δεν έκρυψε ότι υπήρξε πρόταση από τον Σαρκοζί για εναρμόνιση των φορολογικών συστημάτων Γερμανίας και Γαλλίας.