Ε, όχι και ασιάτες!...

Γράφει ο Καφενόβιος

Το «δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων» ξεκίνησε ορμητικά με κεντρικό χαρακτηριστικό την «εσωτερική υποτίμηση». Το «Βήμα» αποκάλυψε ότι σκοπεύουν να μας μεταλλάξουν σε ασιάτες! Θέλουν να εφαρμόσουν τη συνταγή, που προσιδιάζει στο «μοντέλο Ταϊβάν» και γενικώς στο «ασιατικό μοντέλο», όπως εφαρμόζεται στην Κίνα, στο Βιετνάμ, στη Μαλαισία ή στην Ινδονησία, όπου η ισχνή αγοραστική δύναμη καθηλώνει την εσωτερική ζήτηση και οι χαμηλοί μισθοί στηρίζουν το τουριστικό προϊόν (π.χ. τα ανταγωνιστικά πακέτα διακοπών στο Πουκέτ...) και την παραγωγή αγαθών προς εξαγωγή.
Όλα τούτα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, που προώθησε την Πέμπτη στη Βουλή το υπουργικό συμβούλιο και το οποίο θα κληθούν να ψηφίσουν κατεπειγόντως σε νόμο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καλούνται να προσυπογράψουν με την ψήφο τους τον πλήρη μισθολογικό εξευτελισμό των εργαζομένων, αλλά και την ηθική απαξίωση και τον διασυρμό τους ενώπιον των εργοδοτών. Μένει να .......
δούμε πόσοι από αυτούς δεν θα λιποψυχήσουν!
Χειρότερο εφιάλτη από την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πιο εμπαθής, ακόμη και σε βαθμό... παράνοιας εχθρός του ΠΑΣΟΚ!