Ο κ. Σαμαράς και τα ¨Αποκαΐδια¨ του

Γράφει ο Λυσίας

Σήμερα ο Πρωθυπουργός, συναντάει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κ. Αντώνη Σαμαρά.
Για να εκφράσει απλά, ο καθένας τις θέσεις του. Και να δώσουν στα δελτία των 8 κανένα ημίωρο κάλυψης. Πρήζοντάς μας……τον έρωτα. Για να μην πω κάτι άλλο. Γνωστή η ιστορία. Και ανιαρά επαναλαμβανόμενη….
Θα προσέλθει στον….¨διάλογο¨ ο καθένας, με το δικό του ποίημα. Το οποίο φυσικά δεν συντάχθηκε με γνώμονα το συμφέρον της χώρας. Αλλά με μόνο όφελος το κομματικό κέρδος εκάστου ενός.
Τους μάθαμε πια. Όλοι για την πάρτι τους. Για τον λαό ουδείς.
Κι όμως….. Πόση ελπίδα, θα μπορούσε ο Αντώνης Σαμαράς, να αποτελεί για τον λαό, εάν, έναν και πλέον χρόνο, μετά την εκλογή του, στην ηγεσία του κόμματος, έβαζε κάποια πράγματα στη θέση τους.
Κάποια που έχουν άμεση σχέση με την αξιοπιστία του. Και με το ζητούμενο κάθε Νεοδημοκράτη.
Το περιφρονούσε όμως αυτό το ¨ζητούμενο¨, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Για να μην….φέρει σε δύσκολη σχέση, αυτούς που....... έφεραν εμάς, στην ΠΙΟ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ των τελευταίων πενήντα ετών.
ΔΕΝ διαχώρισε τη θέση του από τις ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ του Καραμανλή. Τον φοβάται; Και του δίνει τον χρόνο να ανασυγκροτηθεί; Έχει στο πλευρό του όλη την ¨καμένη¨ ομάδα του πρώην Πρωθυπουργού.
Και τους έχει δώσει, επιλεκτικές θέσεις στο κόμμα. Όλα τα καμένα Καραμανλικά ¨καυσόξυλα¨. Αρχής γενομένης, από τον πιο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ Υπουργό με τις πιο ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ δημόσιες σχέσεις. Τον κ. Αβραμόπουλο. Έχει κοντά του, τον άνθρωπο που ως Υπουργός Τουρισμού, τάισε όλους τους συλλόγους και τα σωματεία της Εύβοιας, για να επανεκλεγεί. Με λεφτά που ανήκαν στην τουριστική προβολή και όχι στα λαδώματα……Τον κ. Μαρκόπουλο.
Έχει κοντά του τους υπουργούς του Καραμανλή, Παναγιωτόπουλο, εργασίας, Λυκουρέντζο, παιδείας, Γκιουλέκα, τύπου…..Και ένα σωρό ακόμα Γιουλέκες, υπόλογους της πιο θλιβερής πενταετίας της Ν.Δ. από την ίδρυσή της και εδώ.
Με όλα αυτά τα αποκαΐδια της πολιτικής τι περιμένει; Τον πλήρη όλεθρο του Παπανδρέου, για να τον διαδεχθεί; Κι από τον έναν όλεθρο, θα μεταπηδούμε συνεχώς στον άλλο; Να γιατί σας λέω πως όλοι για την πάρτι τους. Όλοι για τα κομματικά τους μετερίζια. Για τον λαό, κανένας.
Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Εμείς φταίμε. Όσοι δηλαδή θυσίασαν δυο Κυριακές από τη ζωή τους, για να πάνε και να τους ψηφίσουν….. Αντί να οργανωθούν και να τους κυνηγήσουν.
                                                                                                                                                                      ΛΥΣΙΑΣ