Η εξόφληση των τοκογλύφων δεν είναι ένα λαϊκο όραμα !

 Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης
 Πήγα το πρωί να αφήσω ένα γαρίφαλο στο πολυτεχνείο όπως κάνω ανελλιπώς εδώ και σχεδόν 40 χρόνια . Κάποιοι κατάθεταν δίπλα μου στεφάνια αποδοκιμαζόμενοι . Έφαγα ένα μπουκάλι νερό (ευτυχώς στην πλάτη και μικρό) , ενώ γύρο μου πετούσαν πολλά κύπελλα με καφέ και λίγα νεράντζια . Κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε σε τέτοιες συνθήκες να σφυρηλατήσουμε τη λαϊκή ομοψυχία έβριζαν ακόμα και τον πεθαμένο πριν από μισό αιώνα  Γέρο Γιώργο Παπανδρέου .  Πετούσαν αντικείμενα  και αντιμνημονιακά  συνθήματα και φώναζαν  κομουνιστικές ατάκες  . Πλησίασα αγανακτισμένος ένα πάγκο με νεολαίους της ΚΝΕ έξω από την Πύλη και τους ζήτησα εξηγήσεις . Δεν είναι δικοί μας μου είπαν δεν είναι του ΚΚΕ . Μα φωνάζουν υπέρ του ΚΚΕ τους ξαναλέω τι είναι προβοκάτορες ;  Ξαναπήγα μέσα και κατευθύνθηκα στην ομάδα από όπου μου είχε έλθει το μπουκάλι με το νερό . Τι γίνεται ρε παιδιά έτσι  βοηθάτε εσείς να ενωθεί ο λαός κα να αντιδράσει ενωμένος  στις δύσκολες καταστάσεις που μας βρήκαν . Η ΚΝΕ απέξω λέει πως δεν είστε κομουνιστές ! Τι είστε τελικά  προβοκάτορες  ; Αυτοί δεν......... είναι  κομουνιστές μου απάντησαν εκείνοι , εννοώντας  τους Κνίτες  .  Αν και  είμαι χρόνια στο κουρμπέτι  άργησα να καταλάβω  , κάποιοι της  εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ήταν  .  Κάνουν και αυτοί όπως κάνει καθένας μας αυτό που μπορεί και νομίζει σωστό .  Δεν τους αδικώ  . Αυτό συμβαίνει σαν φυσική συνέπεια στις δύσκολες ώρες στους  λαούς  όταν  δεν υπάρχει μεγάλος ηγέτης ή μεγάλη ιδέα για να τους ενώσει όλους . Άλλοι λουφάζουν στους καναπέδες τους και άλλοι  διαμαρτύρονται και  αντιδρούν ενεργά στους δρόμους , όμως χωρίς κεντρικό σχεδιασμό , καθένας όπως νομίζει  . Αυτό  αντί να ενώσει τον λαό σε κοινό μέτωπο ενέχει τον κίνδυνο να τον διχάσει . Οι ύβρεις που άκουσα  σήμερα στο Πολυτεχνείο κάθε άλλο παρά   προμηνύουν ένα ευρύτατο λαϊκό μέτωπο , πράγμα που είναι το μεγάλο ζητούμενο για το Έθνος όπως  έχουν τα πράγματα  σήμερα   . Παρά τον κίνδυνο διχασμού  ,  που είναι υπαρκτός ,  εγώ ψυχικά δεν θα  ταυτιστώ ποτέ με αυτούς που παραιτούνται και κάθονται ήσυχα στα σπίτια τους περιμένοντας μοιρολατρικά το ορατό πλέον τέλος . Προτιμώ αυτούς που αντιδρούν έστω και αν επιτίθενται  και σε εμένα .
Θα κλείσω με κάτι που αξίζει να  γίνει  λαϊκή επωδός  .  Ο τόπος στη συγκεκριμένη συγκυρία έχει ανάγκη και μπορεί να ενωθεί  στο 80 τοις εκατόν του, κάτω από ένα Μεγάλο Όραμα ! Και βέβαια  δεν υπάρχει κανείς Έλληνας που να πιστεύει πως  η εξόφληση των τοκογλύφων είναι  ένα τέτοιο όραμα .   
Πάντως αύριο 17 Νοεμβρίου 2010 μπορεί να είναι η πρώτη φορά από το 1974 που δεν θα περπατήσω για να διαδηλώσω προς την Αμερικανική πρεσβεία .