Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΗ

 Γράφει η Ολγα Γεριτσίδου

Μετά το πρώτο μπαράζ γκαιμπελισμού από την κυβερνητική προπαγάνδα, ‘ερμηνείες’ από διάφορους περισσότερο ή λιγότερο ειλικρινείς επαγγελματίες μεταφραστές στα βασικά ΜΜΕ των διαφόρων μηνυμάτων που ο Λαός επιχειρεί να στείλει, είναι ώρα να καθίσουμε και να δούμε όχι τις ερμηνείες αλλά ΤΑ ΑΠΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΝΕΥ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ, συζητώντας εδώ βάσει της  κοινής λογικής και μόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ : σε προηγούμενο πολύ πρόσφατο άρθρο μου μιλήσαμε για την νοθεία στις εκλογές και την αξιοπιστία των κρατικών φορέων ( όπως το ΥΠ. ΕΣ. και η στατιστική υπηρεσία )  που ήδη έχουν ευθέως αμφισβητηθεί για το αληθές των στοιχείων τους και των στατιστικών τους πληροφοριών από την ίδια την κυβέρνηση, μάλιστα ως εναρκτήριο λάκτισμα της δίνης που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση οικονομικής και κατ’ ουσίαν κυριαρχικής κατοχής από τρίτους.  Είπαμε ότι εφ’ όσον ανοικτά πλαστογραφούνται και............. στρεβλώνονται στοιχεία οικονομικά που πρόκειται μάλιστα να υποβληθούν σε έλεγχο από διεθνείς φορείς ( δεν θα αναλύσουμε τώρα την φύση αυτών των φορέων ) προς επίτευξη συγκεκριμένων στόχων που επιθυμεί για ίδιον όφελος η εκάστοτε κυβερνητική συμμορία, είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι τα ίδια αυτά κέντρα δεν θα πραγματοποιήσουν στρέβλωση – πλαστογράφηση ακριβώς αυτών των στοιχείων που νομιμοποιούν ή απαγορεύουν την πρόσβαση των πολιτικών στην εξουσία.

Συνεπώς, θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψη μας ότι η νοθεία στις εκλογές που θα στρεβλώσει το μήνυμα του Λαού είναι γεγονός.

Οι τρόποι με τους οποίους γίνεται πολλοί : αλλοδαποί με δικαίωμα ψήφου, διπλοεγγεγραμμένοι, κάτοικοι Ε.Ε., άλλων εθνικοτήτων χωρών με αλλότρια των Ελλήνων συμφέροντα, ελληνοποιημένοι αλλοδαποί με άμεση εξάρτηση από κομματικά / κυβερνητικά κέντρα είναι λίγες μόνο πηγές νοθείας της Βούλησης των Ελλήνων πρίν καν αρχίσει η καταμέτρηση.  Επίσης, πρόσθεση μηδενικών στις καταμετρήσεις ( οι 30 ψήφοι γίνονται 300 ή 3.000 ) όπως αυτόπτες μάρτυρες έχουν πολλάκις αναφέρει βέβαια ανεπισήμως μέχρι στιγμής, ‘μαγείρεμα’ ποσοστών, ψήφοι πεθαμένων, κλπ είναι συνήθεις νοθείες στο δεύτερο επίπεδο.  Τέλος, όταν πλέον φτάνουνε στο επίπεδο της επεξεργασίας των εισρεόντων δεδομένων ( raw data ) είναι η τελική φάση στρέβλωσης ποσοστών όπου μία απόκλιση 10% τουλάχιστον δεν μπορεί να ελεγχθεί / αμφισβητηθεί από Πολίτες ακόμα και αν έχουν επίγνωση της τοποθετήσεως του περιβάλλοντος τους.

Δεν θα υπεισέλθω σε μεθοδολογικής φύσεως τερτίπια για την ανάλυση των δεδομένων που κάθε κοινωνικός ερευνητής γνωρίζει για ερμηνεία κατά το δοκούν μέσω καθοδηγήσεως των απαντήσεων / ψήφων ( όπως έγινε εντονότατα αυτή την προεκλογική περίοδο όπου χρησιμοποιήθηκε λάθος τέστ, δηλαδή λάθος εκλογική αναμέτρηση, για να ληφθεί λάθος συμπέρασμα, κάτι όμως που συμφέρει πλήρως τους κυβερνητικούς ) διότι σε αυτό το άρθρο σκοπός μας είναι απλώς να υπενθυμίσουμε ότι θα πρέπει de facto πλέον, και μέχρι να τροποποιηθεί το Δημοκρατικό εργαλείο σφυγμομέτρησης της Βούλησης του κυρίαρχου Λαού, να έχουμε υπ’ όψη μας ότι η νοθεία είναι γεγονός σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.  

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ : η αποχή όπως πολύ σωστά έχουν ήδη επισημάνει και άλλοι αναλυτές ΔΕΝ είναι σε καμμία περίπτωση δείγμα ανοχής. Στην καλύτερη περίπτωση δείγμα ανοχής είναι μόνο το λευκό, καθ’ ότι το λευκό δίνει το μήνυμα
« θα ακολουθήσω ότι επιλέξει η πλειοψηφία » ( δηλαδή αποδοχή της όποιας πολιτικής ή ανοχή αυτής ). Για αυτό τον λόγο είναι μεθοδολογικό λάθος αλλά επικοινωνιακό / προπαγανδιστικό τρυκ υπέρ των κυβερνητικών η κατηγοριοποίηση συλλήβδην των λευκών μαζί με τα άκυρα, αφού το λευκό σημαίνει αποδοχή της επιλογής της πλειοψηφίας ενώ το άκυρο σημαίνει καθολική απόρριψη κάθε προτεινόμενης επιλογής.

Εάν είχαμε να κάνουμε με έναν μέσο κυβερνήτη ( αποφεύγω τις λέξεις – όρους «πρωθυπουργός» ή «ηγέτης» καθ’ ότι τέτοιοι τίτλοι ανήκουν σε άτομα που έχουν πραγματική Λαϊκή Εντολή στην πρώτη περίπτωση ή γενικώς ορθή και όχι πλαστή νομιμοποίηση αναλόγως του Πολιτεύματος που ακολουθεί κάθε Λαός ) που δεν είχε την διγλωσσία και έλλειψη αξιοπρέπειας που δυστυχώς διαθέτει τεκμηριωμένα πλέον ο Γ. Α. Παπανδρέου, το ύψος της αποχής θα εκλαμβανόταν ως πρόταση μομφής του Λαού προς αυτόν και άρα θα έπρεπε να είχε ήδη προκηρύξει εκλογές. Ιδίως με το διακύβευμα που ο ίδιος έθεσε και το μέγεθος της απειλής που επικρέμασε πάνω από τα κεφάλια των Πολιτών ( αποσταθεροποίηση της Χώρας, χρεοκοπία και λοιπά σενάρια τρόμου ) ώστε να εξαναγκάσει τους Πολίτες να ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ στις κάλπες και ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ( πλήθος βίντεο με τέτοιες εκκλήσεις του υπάρχουν ), και μόνο το ύψος της αποχής ασχέτως ποσοστών κομμάτων θα έπρεπε να τον ωθήσουν είτε σε εκλογές είτε σε Δημοψήφισμα ( κανονικό όχι οιωνεί ).

Επίσης λάθος περιγράφουν τον περίφημο «πήχυ» ως προεκλογικά ασαφή καθ’ ότι ξεκάθαρα ο ίδιος και η συμμορία του είχαν περιγράψει ως ικανοποιητική ‘επιβεβαίωση’ διαφορά από το δεύτερο κόμμα 5 μονάδων από τις αρχικές 10 των Εθνικών εκλογών και τουλάχιστον 8 ( από αρχικά 11 ) πράσινες περιφέρειες στον πρώτο γύρο.

Σε όλα αυτά τα κριτήρια όχι μόνο απέτυχε αλλά πάτωσε και βρέθηκε να ‘κονταροχτυπιέται’ στον δεύτερο γύρο με την αξιωματική αντιπολίτευση παρ’ όλη την σίγουρη νοθεία των πραγματικών αποτελεσμάτων.

Κάνοντας λοιπόν μία θεαματική πολιτική κωλοτούμπα, εμπαίζοντας όλους μας ( αφού μας θεωρεί προφανώς αμνήμονες  και ανίκανους να κάνουμε μία απλή σύγκριση των προεκλογικών λεονταρισμών και ‘εκβιασμών’ με την γελοία εξαγγελία κατόπιν τέτοιων θλιβερών αποτελεσμάτων παταγώδους αποτυχίας ) ο γαντζωμένος στην εξουσία κυβερνήτης Παπανδρέου μας είπε ότι αρνείται να φύγει και να ρισκάρει να χάσει σε Εθνικές εκλογές χειρότερα από ότι ο προκάτοχος του κυβερνήτης Καραμανλής.

Επιμελώς βεβαίως τα υποχείρια ΜΜΕ του κυβερνητικού προπαγανδιστικού μηχανισμού προτάσσουν τα ‘ποσοστά που φέρνουν πρώτο κόμμα’ το ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να σχολιάζουν ότι κυβέρνηση δεν σχηματίζεται με το 12 - 20% του εκλογικού σώματος ( και αυτό με τα χίλια ζόρια και την βοήθεια καραμπινάτης νοθείας χειρότερης αυτών της δεκαετίας του 1960 ) και ΣΑΦΩΣ ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΝΙΧΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ.

Είναι σαφές ότι άνευ της Αρχής της Δεδηλωμένης που ήδη ήταν υπό αμφισβήτηση πρίν την προηγούμενη Κυριακή δεν μπορεί ο ΓΑΠ να κυβερνήσει παρ’ εκτός εάν καταφύγει σε αλλαγή κυβερνητικού σχήματος όπου θα στηρίζεται σε άλλα τρίτα κόμματα ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ.

Δεδομένων λοιπόν όλων των ανωτέρω, τι κάνουμε εμείς ως Πολίτες αυτή την Κυριακή του δεύτερου γύρου;

Όπως ήδη είπα έχουμε δυστυχώς μπλέξει με αδιάντροπους και ανέντιμους κυβερνήτες που κρύβονται πίσω από την ( καλλιεργημένη από τους προκατόχους συγγενείς τους του παρελθόντος ) ανεπάρκεια του Πολιτεύματος μας όπως είναι τώρα άμεσης Λαϊκής επέμβασης που να προκαλέσει πτώση των κυβερνήσεων των είτε αυτοί το θέλουν είτε όχι. Αυτό είναι γεγονός : εάν ο ΓΑΠ θελήσει πάσει θυσία να παραμείνει στην εξουσία αυτή την στιγμή δεν υπάρχει μη διεφθαρμένο / υποχείριο του θεσμικό όργανο που να τον εξαναγκάσει να φύγει. Η συνεργασία της αντιπολίτευσης στο να μην ζητάει εκλογές και να μην πράττει τα δέοντα καταγγέλλοντας τις θεσμικές παρανομίες της ‘κυβέρνησης’ είναι απόδειξη αυτής της αλήθειας.

Ως Λαός αυτή την στιγμή έχουμε πολύ λίγες επιλογές, αλλά οι επιλογές μας δεν είναι άνευ δύναμης και αναπόφευκτης επιρροής.

Πρίν τον πρώτο γύρο των εκλογών σας είχα επισημάνει ότι η αποχή με την παρούσα κατάσταση δεν ήταν η δόκιμη επιλογή και σας είχα επίσης προτείνει να συμμετέχετε στις εκλογές ρίχνοντας ΑΚΥΡΟ, βάσει απλής και λογικής στρατηγικής.

Αποδεικνύομαι βάσει των αποτελεσμάτων σωστή διότι εάν αυτό το 40 – 50 % της αποχής ήταν 40 – 50 % άκυρα θα γινόταν τα εξής πράγματα :

  1. τα ‘ποσοστά’ που φαντάζουν διπλά αμέσως θα κοβόταν στο μισό και δεν θα ήταν ούτε μία περιφέρεια πράσινη σήμερα.
  2. θα έπρεπε να ‘ερμηνεύσουν’ τα άκυρα όχι την αποχή.

Επίσης, είχα προτείνει σε όσους ήθελαν να ρίξουν έγκυρη ψήφο να την ρίξουν στο ΚΚΕ  μόνο και μόνο ως αντίβαρο στην ακροδεξιά πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ.  Εδώ η νοθεία δεν μας επιτρέπει να είμαστε σίγουροι για το ποια ήταν τα πραγματικά ποσοστά του ΚΚΕ ( αν και ο παροξυσμός αντιπροσώπων του ΛΑ.Ο.Σ. υποδηλώνει ότι πλέον φαντάζει ως απειλή, και μάλιστα απειλή πρώτου κόμματος ).

Ο λόγος που δεν είχα προτείνει έγκυρη ψήφο είναι ακριβώς για το θέμα της νοθείας και του μαγειρέματος των ψήφων λόγω εκλογικού νόμου, καθώς και για το ότι και το ίδιο το ΚΚΕ με την δράση του κατά την μεταπολίτευση δεν μας έχει δώσει εχέγγυα ότι ενδιαφέρεται πραγματικά να προστατεύσει τον Λαό.

Άρα, είμαστε σε αυτή την κατάσταση πολιτικά : ο πρώτος γύρος δεν εξασφάλισε Δεδηλωμένη στο ΠΑΣΟΚ ή επικύρωση κανενός άλλου κόμματος. Η αποχή δε υπογράμμισε την απόρριψη του συνόλου του πολιτικού σκηνικού και την έντονη απαίτηση για αλλαγή αυτού.
ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΛΑΟΣ.

Η νοθεία που ούτως ή άλλως γίνεται δεν είναι κάτι που αυτή την στιγμή μπορούμε να ελέγξουμε παρεκτός με την αμφισβήτηση μας της αληθοφάνειας των αποτελεσμάτων.

Μπορούμε όμως να τους το κάνουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ και ό,τι ‘ερμηνεία’ και να δώσουν να μην μπορεί να σταθεί παραπάνω από μία – δύο μέρες, όπως ακριβώς και η ‘νίκη/ επικράτηση’ του ΠΑΣΟΚ πλέον περιγράφεται ως αποδυνάμωση / αρνητικό μήνυμα / κλπ και σε λίγο θα λέγεται ήττα.

Αυτό που στρατηγικά ως Λαός πρέπει να κάνουμε ( με μόνο συμφέρον την δική μας προστασία από την κυβερνητική επέλαση και χωρίς το συμφέρον κανενός κόμματος υπ’ όψιν ) είναι να προσέλθουμε στις κάλπες όλοι, και κυρίως αυτοί που απείχαν και να ρίξουμε ΑΚΥΡΟ ώστε οι απέχοντες να διευκρινίσουν / ξεκαθαρίσουν την τοποθέτηση τους.

Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερψηφιστεί πράσινη ή πρασινίζουσα υποψηφιότητα.

Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε διαχωρίσει την θέση μας, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ γιατί κανείς δεν την αξίζει, δεν θα έχουμε ενδυναμώσει κανέναν για  να συνεχίσει να επιβάλλει κάτι που ήδη έχουν ομολογήσει οι πάντες ότι δεν ήταν ανάγκη να επιβληθεί και ούτε είναι, και ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.

Επίσης, με τέτοιο αποτέλεσμα σφυγμομέτρησης κάθε κινητοποίηση μας στους δρόμους θα έχει άλλο ειδικό βάρος εντός και εκτός της χώρας.

Θα είναι τα πρώτα ηχηρά βήματα επανάκτησης πραγματικά της Κυριαρχίας μας ως Λαός από την εποχή που υφαρπάχθηκε και η απαρχή μίας διαδικασίας επανάκτησης όλων όσων έχουμε χάσει.

Σε κάθε περίπτωση, προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτοί έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι, και με την νοθεία σε συνδυασμό με την προπαγάνδα προσπαθούν να το επιβάλλουν.

Ας μην τους το επιτρέψουμε με την συμπεριφορά μας και εφ’ όσον για πρώτη φορά αναγκάστηκαν να μας αναγνωρίσουν ως παίκτη στο πολιτικό παιχνίδι, ας μην τους επιτρέψουμε να μας το αφαιρέσουν με μπλόφες του τύπου « τώρα κοιτάμε την αυτοδιοίκηση » ή « θα χρεοκοπήσει η χώρα » και άλλες τέτοιες απειλές κούφιες και ανόητες που πλέον κλασικά χρησιμοποιεί ο κυβερνήτης ΓΑΠ για να τρομάξει αυτούς που θεωρεί αδαείς ιθαγενείς.

Έχουμε εκδιώξει πολύ πιο δυνατούς παίκτες από αυτόν.