Η περίοδος της κατάθλιψης έχει ημερομηνία λήξεως…

Γράφει ο Καφενόβιος

Δεν υπάρχει εργαζόµενος και έντιµος φορολογούµενος επαγγελµατίας, που δεν είναι αγανακτισµένος αυτή την ώρα. Πληρώνει και ξαναπληρώνει τα σπασµένα των κάθε λογής λήσταρχων, ενώ βλέπει τη χώρα να κάνει διαρκώς κύκλους γύρω από το πηγάδι της χρεοκοπίας.
Ο πολίτης κοιτάει µπροστά του, βλέπει χάος µέσα σε αυτό το βαρύ και αρρωστηµένο κλίµα της απελπισίας και της ανασφάλειας. Κοιτάζει πίσω του και βλέπει εκείνους που ευθύνονται για τη σηµερινή του κατάντια να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων.
Όποιος είδε κι άκουσε τις συνεντεύξεις των μελών (ντόπιων και αλλοδαπών) της τρόικας, δεν μπορεί να έχει πια καμιά αμφιβολία ότι, ο νέος Αρμαγεδδώνας συνοψίζεται σε μια μόνο φράση: Κόψτε από το κράτος και απ’ όσους δεν έχουν και δώστε σε αυτούς που έχουν.
Και ό,τι κόβουν το δίνουν. Στους τοκογλύφους, πρωτίστως, αλλά κανένας δεν μένει παραπονεμένος. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες απολαμβάνουν μικρότερους μισθούς και μικρότερα δικαιώματα των μισθωτών τους, μικρότερη φορολογία, μικρότερες περιβαλλοντικές και.........
άλλες γραφειοκρατικές δυσκολίες. Οι τράπεζες ζεστό χρήμα, αλλά και τη στοργική φροντίδα του κράτους και της τρόικας, που από τις δέκα τελευταίες εντολές της οι εννιά είναι “κόψτε” και μόνο μία “δώστε” -στις τράπεζες.
H χώρα βρίσκεται στη στενωπό της κατάθλιψης και της οργής.
Για ένα κομμάτι του λαού, που αρνείται να συμβιβαστεί με την ιδέα του ραγιά η περίοδος της κατάθλιψης έχει ημερομηνία λήξεως. Ο νέος τυφώνας μέτρων θα απεγκλωβίσει την οργή και θα φέρει πιο κοντά την περίοδο της κοινωνικής έκρηξης. Πιθανά της τυφλής κοινωνικής έκρηξης!...