Βουλευτής απειλεί ψηφοφόρους! Μαζέψτε τον!...

Γράφει ο Μαγια

Προεκλογικές μέρες της αλήστου μνήμης εποχής της βίας και του χωροφύλακα-κομματάρχη αναβιώνει στα Καλάβρυτα, ο αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θαν. Παπαδόπουλος, στην απέλπιδα προσπάθειά του να υφαρπάξει -για λογαριασμό του εκλεκτού του, υποψήφιου δημάρχου Γ, Λαζουρά- τις ψήφους των συμπατριωτών του.  
Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν και πάλι οι κάλπες, ο θρασύς και αλαζόνας εθνοπατέρας, θορυβημένος από τη δυναμική νίκης του ανεξάρτητου υποψήφιου Χρ. Παπαδάτου,
έχει αποδυθεί σε έναν άθλιο κυνήγι ψήφων, με εκβιασμούς και απειλές σε βάρος μικρών επαγγελματιών και φτωχών κτηνοτρόφων, γυρνώντας τα πολιτικά ήθη δεκαετίες πίσω.
Το γεγονός έχει προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις, ενώ έντονες διαμαρτυρίες εκδηλώνονται και από φίλους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι νοιώθουν προσβεβλημένοι με την συμπεριφορά του νεόκοπου βουλευτή, που «διασύρει το κόμμα και προσωπικά τον Γ. Παπανδρέου»
Χαρακτηριστική είναι η επιστολή, που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο (με κοινοποίηση στον γραμματέα εθνικού συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη), ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Β. Ζησιμόπουλος, ζητώντας να .........πράξουν τα δέοντα:
«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, με ιδιαίτερη θλίψη θα ήθελα να θέσω υπόψη σας την απαράδεκτη συμπεριφορά του Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Αθανάσιου Παπαδόπουλου στην περιοχή του νέου Δήμου Καλαβρύτων του νομού Αχαΐας, στη διάρκεια των δημοτικών εκλογών.
Εκφράζω επίσης την αγανάκτηση δεκάδων συμπατριωτών μας, φτωχών ανθρώπων, οι οποίοι δέχτηκαν και δέχονται απειλές και εκβιασμούς είτε προσωπικά από τον κ. Παπαδόπουλο, είτε από στενούς του συνεργάτες.
Ο κ. Παπαδόπουλος εκθέτοντας το Κοινοβούλιο και ενδεχομένως, παραβιάζοντας τον κανονισμό του, εγκατέστησε τη γραμματέα που έχει στο γραφείο του στη Βουλή και την πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, στο εκλογικό κέντρο του κ. Γ. Λαζουρά, τον οποίο υποστηρίζει για την εκλογή του, ενώ ο ίδιος διεξάγει προεκλογικό αγώνα χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις του Δημαρχείου Καλαβρύτων!
Η απάδουσα προς την ιδιότητά του συμπεριφορά, υπερβαίνει ακόμη και τα τελευταία όρια ενός σκληρού προεκλογικού αγώνα, απειλώντας καταστηματάρχες ότι θα τους κλείσει το κατάστημά τους, απειλώντας κτηνοτρόφους για τις σχέσεις τους με το Συναιτερισμό, του οποίου υπήρξε πρόεδρος για πολλά χρόνια, ενώ φτάνουν και πιο σοβαρές καταγγελίες για τις οποίες, αν χρειαστεί, θα επιληφθεί ο εισαγγελέας.
Αν όλα αυτά δεν συνάδουν, κατά την κρίση σας, με τα όσα επαγγέλλεται ο πρωθυπουργός μας και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου περί πολιτικού ήθους και αξιοκρατίας και αν όλα αυτά δεν είναι σύμφωνα με τον κανονισμό του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας, παρακαλώ να πράξετε τα δέοντα»