Θαν. Ζησιμόπουλος (Καλάβρυτα): Η εποχή της καρδάρας και των γνωστών εκβιασμών παρήλθε ανεπιστρεπτί.

Γράφει ο Μαγια

 Παρά τα διλήμματα και τις σφοδρές αντιπαραθέσεις η ελληνική κοινωνία δείχνει ακόμη και τώρα, τέσσερις ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ότι, η διαδικασία αυτή δεν την συγκινεί. Παρά τις αλλαγές που επέφερε ο «Καλλικράτης», η γοητεία που υπήρχε παλιά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές φαίνεται ότι έχει χαθεί οριστικά. Η πλειονότητα των πρωταγωνιστών των εκλογών της Κυριακής λειτουργούν ως κακέκτυπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, που μάχονται με παλιομοδίτικους τρόπους για καρέκλες και αξιώματα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Καλαβρύτων. Οι «αγάδες» Α.Φούρας και Θ. Παπαδόπουλος μετέρχονται κοτζαμπάσικες μεθόδους για να εκλέξουν ως δήμαρχο το ξενόφερτο «γιουσουφάκι» τους Γ. Λαζουρά. Δίνουν την εντύπωση ότι, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διαιωνίσουν το είδος των …Μαυρογιαλούρων.
Μέσα σε αυτό το γκρίζο και αποπνικτικό τοπίο είναι παρήγορο ότι, αρκετοί πολίτες με γνώσεις εμπειρία και όραμα αποφάσισαν να σηκωθούν από τους καναπέδες για να αντισταθούν στην............ καμαρίλα και τη στασιμότητα, ξεκολλώντας από τη «λάσπη» το «κάρο» των τοπικών κοινωνιών.
Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή του γεν. διευθυντή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου ΑΙΤ, Θαν. Ζησιμόπουλου, στον ανεξάρτητο συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Καλαβρύτων, Χρ. Παπαδάτου, που διεκδικεί με αξιώσεις από την πρώτη Κυριακή να γυρίσει σελίδα ο μαρτυρικός δήμος.  Αξίζει να σημειωθεί ότι, καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η παράταξη του Χρ. Παπαδάτου, έχει ρίξει το βάρος της στις προτεραιότητες, που θα θέσει την επόμενη ημέρα, κουβεντιάζοντας διεξοδικά για τις λύσεις, που προτείνει στα αναρίθμητα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Πρόσωπο με βαρύ βιογραφικό ο Θαν. Ζησιμόπουλος, τονίζει στο μήνυμά του προς τη νεολαία των Καλαβρύτων:
«Επειδή πιστεύω στους νέους ανθρώπους και το αποδεικνύω καθημερινά έμπρακτα, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας δυο πράγματα. Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές κρίνεται η τύχη του τόπου μας, το μέλλον το δικό σας! Δεν είναι πολιτικολογία αυτό. Είναι ειλικρινής εκτίμηση της πραγματικότητας. Γι αυτό σας καλώ να επιλέξετε τους καλύτερους. Να επιλέξετε με την καθαρότητα της ηλικίας σας.
Μην αφήσετε την τύχη του τόπου μας σε χέρια αποδεδειγμένα αδέξια.
Επιβάλλεται να πείτε ΟΧΙ εκεί που πρέπει να το πείτε, με ευθύτητα και υπευθυνότητα.
Στη χώρα μας μέσα σε 6 χρόνια έγιναν Ολυμπιακοί αγώνες, έγιναν αεροδρόμια, έγινε η Εγνατία, έγιναν τεράστια έργα. ΘΛΙΒΕΡΗ εξαίρεση ο τόπος μας. Προκαλέστε την προηγούμενη δημοτική αρχή που κρύβεται εντέχνως πίσω από σημερινές υποψηφιότητες για να παραμείνει στην εξουσία του τόπου μας, να επιδείξει ΕΝΑ αναπτυξιακό έργο. Αν σας πείσει να την ψηφίσετε!
Το μοναδικό κριτήριο του κ. Παπαδόπουλου που εγκαταστάθηκε ήδη στα Καλάβρυτα για να εξασφαλίσει την πολιτική του επιρροή, ήταν και παραμένει το προσωπικό του συμφέρον. Το επιδίωξε συστηματικά και το πέτυχε. Ήταν η προώθηση του στη Βουλή. Τουτέστιν, μία σύνταξη από τους γεωργικούς συναιτερισμούς, άλλη μία του Δημάρχου και μία Τρίτη, η Βουλευτική. Αν αυτό το θεωρείτε πρόοδο για τον Τόπο μας να υποστηρίξετε το συνδυασμό του! Να ψηφίσετε τον κ. Λαζουρά.
Όσον αφορά το παραμύθι του κομματικού χώρου του ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ δε θα κριθεί από την τύχη του συνδυασμού Παπαδόπουλου. Θα κριθεί από την τύχη του υποψήφιου περιφερειάρχη Κατσιφάρα, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και θα εκλεγεί. Αν του το επιτρέψουν να καπηλευτεί κι αυτό, τότε είναι άξιοι της τύχης τους!
Η εποχή της καρδάρας με το γάλα και τους γνωστούς εκβιασμούς παρήλθε ανεπιστρεπτί. Τώρα μπαίνουμε στην ψηφιακή εποχή. Ούτε ανάπτυξη θεωρείται η ηλεκτροδότηση των στάβλων που επαγγέλλεται ο κ. Λαζουράς στα χωριά μας! Τα χωριά μας χρειάζονται σύγχρονα ιατρεία, χρειάζονται internet, χρειάζονται διοχέτευση τουριστικής κίνησης, χρειάζονται ανθρώπινη φροντίδα και πρόνοια. Ας τελειώσει επί τέλους ο ανερυθρίαστος εμπαιγμός των ανθρώπων!
Φίλοι μου, η ψήφος σας έχει μεγάλη αξία για τον τόπο μας και το μέλλον σας!
Επιλέξτε τους καλύτερους! Γυρίστε την πλάτη στον παλαιομοδιτισμό, δεν μας αξίζει!»

Ποιος είναι ο Θανάσης Β. Ζησιμόπουλος
· Γεννήθηκε στα Καλάβρυτα
· Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Νέας Υόρκης
· Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής των εφημερίδων Εθνικός Κήρυκας και Πρωινή της Νέας Υόρκης
· Ίδρυσε το Ελληνικό Δημοτικό Ραδιόφωνο της Ν. Υόρκης, Cosmos FM
· Διετέλεσε ανταποκριτής στα Ηνωμένα Έθνη, του Αθήνα 9,84, του FLASH, της ΕΡΤ, της Καθημερινής, της Ελευθεροτυπίας, του Σουηδικού Ραδιοφώνου και της ελληνικής εκπομπής του BBC
· Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών
· Είναι συνιδρυτής του McDonald House στο Νοσοκομείο Memorial της Νέας Υόρκης για τα καρκινοπαθή παιδάκια από την Ελλάδα
· Συντόνισε τους απόδημους Καλαβρυτινούς και ανέλαβε την αγορά και μεταφορά από τη Νέα Υόρκη του πρώτου ασθενοφόρου στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων και τον εξοπλισμό των αιματολογικών εργαστηρίων
· Διετέλεσε σύμβουλος του Δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντοφ Τζουλιάνι για θέματα αποδήμων και μετανάστευσης
· Ήταν σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου σε θέματα εκπαίδευσης
· Συνεργάστηκε με τον προσωπικό του φίλο Γρηγόρη Καλλιμανόπουλο για την αποπεράτωση του Καλλιμανοπουλείου Γηροκομείου στα Καλάβρυτα
· Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ορφανοτροφείου Καλαβρύτων και του Διοικητικού Συμβουλίου της Κατασκήνωσης
· Στενός συνεργάτης των Δημάρχων Απόστολου Τσεκούρα, Πάνου Πόλκα και του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου
· Είναι Διευθυντής του Ιδρύματος Κόκκαλη και Γενικός Διευθυντής του τεχνολογικού Πανεπιστημίου ΑΙΤ, του Ιδρύματος Κόκκαλη