παραμύθια θα μου πεις

 Ελλην Φορολογούμενος

Μια φορά κι έναν καιρό οι άνθρωποι ζούσαν στις χώρες τους ( δεν μετακινούνταν πρόσφυγες όπως τώρα) , φτωχικά και ειρηνικά. Τόσο όμορφα που ο Θεός που τους έβλεπε από ψηλά αποφάσισε να τους κάνει ένα δώρο για να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν την φτώχια τους .
Τι ;  όμως δώρο να τους κάνει έσπαζε το κεφάλι του μέρες και νύχτες σκεπτόμενος.
Ώσπου βρήκε την απάντηση :
-Θα δώσω σε κάθε λαό από μια γελάδα  ! Θα τους βοηθήσει στα χωράφια , θα τους κάνει γάλα , θα το χωρίζουν για να κάνουν τυρί, βούτυρο και κασεράκι .
Όντως ο σοφός θεός , δίνει σε κάθε λαό από μία αγελάδα , τη γελάδα του.
Οι περισσότεροι λαοί τάισαν τη αγελάδα τους ,την φρόντισαν τους έδωσε γάλα , τους ξαναέδωσε και συνεχίζει να τους ....δίνει γάλα ,τους έδωσε γιαούρτι , τους έκανε άλλα μοσχαράκια και με χρηστή διαχείριση ,  κράτησαν και αξιοποίησαν τη αγελάδα τους και ευημερούν και αναπτύσσονται ακόμα από τη γελάδα που τους έδωσε ο καλός θεός .
Κάποιοι άλλοι έκλεβαν τις αγελάδες των λαών . Και έγιναν αφέντες και κοσμοκράτορες .
Μόνο οι άφρονες ηγέτες ενός λαού , την έσφαξαν αμέσως και την πούλησαν για κρέας, ναι μεν τα τσάκωσαν τα φράγκα αμέσως , γλεντοκοπούσαν , αγόρασαν τζιπ , και έκαναν πολλές offshore εταιρίες και αγόρασαν ξένα ομόλογα  ,  αλλά  τι τα θες ανεμομαζέματα ανεμοσκορπίσματα .
Έτσι έκαναν οι άφρονες ηγέτες ενός λαού!