Σκότος και έρεβος όσο η κοινωνία βυθίζεται στην αμηχανία…

Γράφει ο Καφενόβιος

Μπλέξαμε άσχημα! Δεκαετία και βάλε βαθιάς και σκοτεινής νύχτας για τη χώρα. Το ζοφερό 2010 σε λίγο θα είναι μια …ευχάριστη ανάμνηση. Σε λίγο η Ελλάδα όχι απλώς θα έχει αλλάξει, αλλά θα είναι αγνώριστη. Θα βλέπουμε ουρές ανέστιων να περιμένουν για ένα πιάτο φαγητό και θα προσπερνάμε από δίπλα τους σα να πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο. Οι παλιότεροι, που έχουν ζήσει τέτοιες καταστάσεις δεν θέλουν καν να σκέφτονται ότι, θα τις βιώσουν μετά από τόσα χρόνια και τα εγγόνια τους!
Ο προυπολογισμός του 2011 δεν αφήνει καμιά αμφιβολία. Σκληρός για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, που θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται και πολλοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.
Η ύφεση θα βαθύνει κι άλλο. Τα φορολογικά βάρη θα αυξηθούν. Οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί θα επιβαρυνθούν επιπλέον από τις αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες. Ολα αυτά θα επιβαρύνουν κι άλλο τη χειμαζόμενη αγορά. Αναπτυξιακή διαδικασία δεν προβλέπεται να κινηθεί, καθώς το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων πέφτει πάλι θύμα των περικοπών.
Ο φετινός προϋπολογισμός περικλείει τεράστια αγριότητα εις βάρος της κοινωνίας. Μοιάζει να .........προγραμματίζει τη χώρα για τη διαδικασία της "ελεγχόμενης χρεωκοπίας", που προωθεί η Γερμανία για τις ασθενείς και δημοσιονομικά απείθαρχες οικονομίες.
Η κατάσταση δεν είναι μόνο σοβαρή είναι και επικίνδυνη. Κι όσο η κοινωνία βυθίζεται στην αμηχανία, μη αντιμετωπίσιμη!!!