Καταλήψεις στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας

Σε κατάληψη δέκα τμημάτων έχουν προχωρήσει οι φοιτητές του πανεπιστημίου Πατρών, διαμαρτυρόμενοι για τον χαρακτήρα των αλλαγών, που προωθεί η κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση.
Όπως υποστήριξαν εκπρόσωποι των φοιτητών, ο νέος «νόμος - πλαίσιο» του υπουργείου Παιδείας «επιχειρεί να μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις, καταργεί τα πτυχία, κλείνει τμήματα και σχολές». Οι ίδιοι αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις για την Εκπαίδευση από τις περικοπές που προβλέπει το μνημόνιο με τους δανειστές της χώρας. «Περίπου 30 τμήματα είναι ήδη κατειλλημένα», πρόσθεσαν.
Με διήμερες κινητοποιήσεις αντέδρασαν χθες και προχθές τα μέλη του ΔΕΠ (Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού) αλλά και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου, επειδή..........
«παραδίδεται το σύνολο των λειτουργιών των Πανεπιστημίων, η διοίκηση, η δομή και το περιεχόμενο των σπουδών στις επιχειρήσεις».
Με ψήφισμά τους οι διοικητικοί υπάλληλοι, ζητούν από τις Πρυτανικές Αρχές και την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου «να απορρίψουν στο σύνολό του το κείμενο – πλαίσιο που έχει παρουσιάσει η υπουργός Παιδείας - Αννα Διαμαντοπούλου και να μη συμμετάσχουν στο διάλογο που ζητά το υπουργείο Παιδείας για τις αρνητικές αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς μέσω αυτών εισάγονται δίδακτρα στις σπουδές μέσω ειδικής κάρτας ενώ στη θέση της φοιτητικής μέριμνας, θεσμοθετούνται τα φοιτητικά δάνεια».