Η Νέα Παγκάλειος Τάξη Πραγμάτων

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
«Λαμπεροί και Πολιτικοί όλου του κόσμου ενωθείτε ενάντια στο σίχαμα που λέγεται λαουτζίκος….οι κοινοί άτυποι τίτλοι ευγενείας, κληρονομικής δημοκρατίας και οικογενειοκρατίας δεσμεύουν αλλήλους».

Η νίκη των αστικών επαναστάσεων πάνω στη φεουδαρχία, πριν δυο αιώνες περίπου, σήμανε το τέλος των «κληρονομικώ δικαιώματι»  ευγενών ηγετών και τη γέννηση της Δημοκρατίας. Σήμερα, μετά, την κατά μερικούς, κατάρρευση των ιδεολογιών, αρχίζουμε να ζούμε πάλι την αναβίωση μιας νέο-φεουδαρχίας.  Επειδή όμως τα περισσότερα συντάγματα των δημοκρατικών χωρών απαγορεύουν τίτλους ευγενείας και επειδή κανείς πλέον δεν πιστεύει σε γαλαζοαίματους, οι νέο-φεουδάρχες, για να ξεχωρίζουν από το λαό, πήραν τον άτυπο τίτλο «Επώνυμοι-Λαμπεροί». Τυπικά χαρακτηριστικά των Επωνύμων-Λαμπερών είναι  τα λεφτά και η εξουσία. Δυο χαρακτηριστικά όμως τα οποία δεν επαρκούν για να στοιχειοθετήσουν κληρονομικό δικαίωμα ευγενείας αφού ζούμε σε μια δημοκρατία, όπου ο καθένας μπορεί να αποκτήσει και τα δύο. Ηρθε ο καιρός λοιπόν, που κάποιοι νοσταλγοί της φεουδαρχίας αποφάσισαν να θέσουν ένα τέλος σ’ αυτήν την κατάσταση κοινωνικής κινητικότητας και ισότητας, όπου ο καθένας μπορεί να αποκτήσει χρήμα και εξουσία, νοθεύοντας έτσι τον διακριτό διαχωρισμό της ελίτ από την.......... πλέμπα-λαουτζίκο. Το μανιφέστο της νεοφεουδαρχίας θα μπορούσε να είναι:
«Λαμπεροί και Πολιτικοί όλου του κόσμου ενωθείτε ενάντια στο σίχαμα που λέγεται λαός. Αν, εμείς, το νέο ευγενές είδος ανθρώπων του χρήματος και του παλαιοκομματισμού, θέλουμε να διαιωνίσουμε την εξουσία μας, θα πρέπει να καθοδηγήσουμε με σιδερένια πυγμή αυτό το θηρίο που λέγεται λαός και να το πείσουμε , ότι αυτό το ίδιο είναι η κύρια αιτία της επικείμενης αθλιότητάς του. Θα πρέπει να πείσουμε αυτή την ευτελή και διεφθαρμένη τάξη των υπηκόων, αυτήν την ακαθαρσία της φύσης, πως δεν είναι σε θέση να ζήσει παρά μόνο με τον ιδρώτα του προσώπου της και πως η μόνη αρετή που της χρειάζεται είναι η υπομονή και η καρτερικότητα και πως πνεύμα, ταλέντα, στοχασμός, πολιτισμός και πολιτική ανήκουν σ’ εμάς τους νέο-ευγενείς.
θα πρέπει να προετοιμάσουμε αυτά τα άθλια πλασματάκια, πως είναι προς το συμφέρον τους να καταλάβουν πως υπάρχουν, όχι για να  σκέφτονται αλλά να ακούνε και να υπακούνε σ’ εμάς τους κληρονομικώ δικαιώματι εξουσιαστές.
Ατυπος εκπρόσωπος αυτής της Νέας Τάξης Πραγμάτων στην Ελλάδα, θα μπορούσε να είναι μόνο ένας εκ των εκπροσώπων της Λέσχης Μπίλντενμπεργκ στη χώρα μας,  ο κύριος Πάγκαλος.
 Μετά το «δυο στους τρεις υπαλλήλους είναι άχρηστοι»( τους άχρηστους τους πετάς στα σκουπίδια).
Μετά το «τα φάγαμε όλοι μαζί»(άρα είμαστε συνένοχοι).
Μετά από άπειρες γκάφες που μας στοίχησαν σαν χώρα, ήρθε χθες και η σύζυγός του, υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού σε εκπομπή του Χατζηνικολάου, να επιβεβαιώσει πως η κοινή κοινωνική θέση και το κοινό συμφέρον δεσμεύουν περισσότερο και από την νεκρή πλέον, κατά την κυρία Παγκάλου, σοσιαλιστική ιδεολογία. Σε συζήτηση στην χθεσινή εκπομπή  «πρόσωπο με πρόσωπο», αφιέρωσε αρκετά κομπλιμέντα στον βασικό αντίπαλο του υποψηφίου του Πασόκ κ. Κώστα Κόκκορη στον Δήμο Γλυφάδας, στον  κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Αφού είπε πως συμφωνεί σε πολλά με τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας τον χαρακτήρισε αξιόλογο άνθρωπο, δίχως να κάνει ουδεμία αναφορά στον υποψήφιο του Πασόκ.  Βλέπετε, το κοινό συμφέρον και οι κοινοί άτυποι τίτλοι ευγενείας, κληρονομικής δημοκρατίας και οικογενειοκρατίας δεσμεύουν αλλήλους. Αλλωστε το γαλάζιο αίμα δε γίνεται νερό.