Μείον 11 μονάδες ο Κακλαμάνης

Θυελλώδης εβδομάδα προβλέπεται στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, όπου ο Νικήτας Κακλαμάνης έχασε 11 ποσοστιαίες μονάδες και έπεσε από το 46,05% του 2006 στο 35%.Ταυτοχρόνως, διαψεύστηκε οικτρά για τις προβλέψεις που έκανε χθες το μεσημέρι ότι «η αποχή δεν θα είναι μεγαλύτερη από τις προηγούμενες εκλογές» (ανέβηκε στην Αθήνα από το 42,23% στο 58%).

Ο δήμαρχος επέλεξε μάλιστα, όταν διάβασε πριν από τα μεσάνυχτα από χειρόγραφο το μήνυμά του, να καλέσει με έμφαση τους εκλογείς να μη χαρίσουν τις ψήφους τους και να «τιμωρήσουν την αλαζονεία» του ανθυποψηφίου του Γιώργου Καμίνη...


Ο κ. Καμίνης (εξασφαλίζει ποσοστό πάνω από 28% όσο και ο Κ. Σκανδαλίδης το 2006) είχε πριν από λίγο εκπέμψει μήνυμα αισιοδοξίας για τον β' γύρο τονίζοντας ότι η Αθήνα «αποδοκίμασε τον απερχόμενο δήμαρχο».

Εκτόξευση ποσοστών για τον υποψήφιο του ΚΚΕ Ν. Σοφιανό που ανέβηκε πάνω από το 13% (8,7% το 2006), κατήφεια για την Ανοιχτή Πόλη που είχε κάνει την έκπληξη με τον Αλ. Τσίπρα το 2006 (10,51%) και πέφτει τώρα γύρω στο 6%. Με το ποσοστό αυτό φθάνει να ακολουθεί τον τέταρτο Γ. Αμυρά που κατάφερε «από το πουθενά» να ξεπεράσει το 7,6% εκλέγοντας δύο συμβούλους.

Χρυσή Αυγή

Με τα κηρύγματα «κατά των λαθρομεταναστών» και εκμεταλλευόμενος το φόβο στο κέντρο της Αθήνας, ο Ν. Μιχαλολιάκος (Χρυσή Αυγή) κατέγραψε επίσης το «τεράστιο» 5,3%, φτάνοντας κοντά στο 20% σε εκλογικά τμήματα του Αγίου Παντελεήμονα κλέβοντας ποσοστό από τον κ. Κακλαμάνη.

Μαζί με την άκρα δεξιά, όμως, στο δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Π. Κωνσταντίνου).

enet.gr