H MAΓΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ …. ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ ΤΑ ΝΑΥΑΓΙΑ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ
 

Αχ  αυτή η … φιλο-λατρεια σου, Πρωθυπουργέ μου, τι μας έχει κάνει .
Μας έχει επιβάλει, μια …. Φιλο-κρατεία, που προηγούμενο της, δεν υπάρχει .
Από την ….Ξενογιαννακοπούλου, την Μπιρμπίλη και τον Παμπουκη, μέχρι την Μάγια … Που η συμπεριφορά της, μόνο το όνομα της δεν θυμίζει ….
Βαρυχειμωνιά του Φλεβαρη ίσως. Όχι όμως Μαγιάτικη ελπίδα, όπως εσύ Πρόεδρε πίστεψες, πως θα σου έφερνε στην παράταξη σου ….
Και την έβαλες μάλιστα και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας . Της χάρισες δηλαδή, μια έδρα, στο κοινοβούλιο ….
Γιατί ; Έχεις ποτέ, ακούσει τη φωνή της ; Έχεις ποτέ δει μια επερώτησή της ; Την έχεις δει ποτέ σε μια κοινωνική εκδήλωση, να συμπαρίσταται στον πάσχοντα συνάνθρωπο, ή στον δοκιμαζόμενο λαό ;
Βολεμένη καλά, η κυρία Μάγια μας, εκπροσωπεί κι αυτή, το γνωστό κλαμπ, του Κολωνακίου επάξια …. Τα παίρνει από την ΕΡΤ χοντρά . Τα παίρνει κι απ’ τη Βουλή . Και καλά, ας πούμε ότι στην Βουλή, σε …. Βολεύει η σιωπή της . Όσο πιο άλαλα μέλη έχεις εκεί, τόσο πιο εύκολα  περνάς τις διάφορες νομολογίες, τις τροπολογίες (και τις αερολογίες) που καταδυναστεύουν τον λαό ….
Στην ΕΡΤ όμως ; Πρέπει και από κει να τα παίρνει ; Να χαρατσώνει με 160.000 ευρώ ( συν Φ.Π.Α.) κάθε μήνα, την τόσο δοκιμαζομένη οικονομία μας ; Για να κάνει τάχα, τρία περάσματα από δρόμους της Βομβάης μπροστά στον φακό ; Και όλο το άλλο υλικό των ντοκιμαντέρ της, να το παίρνει απ’ τις πρεσβείες μας τζάμπα ; Διασφαλίζοντας από αυτές ξενοδοχείο-φαγητό γι αυτήν και τον σύζυγό της-οπερατέρ ; Ενώ συχνά, προσφερόμενα, είναι και τα αεροπορικά εισιτήρια … Δηλαδή με έξοδα μηδέν …. Ενώ στην εκπομπή «Μουσική του Κόσμου», που και σε αυτήν παραγωγός είναι ο σύζυγός της, συμβαίνουν τα ίδια και χειρότερα….
Πώς να μην δηλώνει, η κυρία τραπεζικούς λογαριασμούς, ύψους ενός εκατομμυρίου, οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.800.000 ευρώ), και μας παραπλανεί κιόλας, στο πόθεν έσχες της, ότι είναι δώρο του, συνταξιούχου από το Υπουργείο Πολιτισμού, πατέρα της, όταν το σύστημα την χρυσοπληρώνει …
Της χαρίζει λεφτά, για να κάνει την πλάκα της. Και παράλληλα να δηλώνει και … ντοκυμαντεριστρια . Α ρε Βασίλη Μάρο και Φώτη Μεσθεναίο …‘’συνάδελφο’’ που  βρήκατε.
Λες και δεν μας αρκούν τα τόσο όμορφα και σαφώς, σαφέστατα, πιο οικονομικά ντοκιμαντέρ του Β.Β.C. Της ‘’National Geographic’’ και όλα τα άλλα που έτσι κι αλλιώς τα αγοράζουμε … θέλουμε και …. Μάγια !
Δεν μας φθανει η Εθνική μας πείνα …, ραπανάκια για την όρεξη θέλαμε . Και αντί η κυρία αυτή, η πάμπλουτη, να ‘’φιλέψει’’ και τον πατέρα της, του επιτρέπει να παίρνει από το Υπουργείο Πολιτισμού , την τιμητική σύνταξη, στερώντας την από άλλους καλλιτέχνες, πραγματικά άπορους .
Να χαίρεσαι Πρωθυπουργέ, τα στελέχη σου .
Να τα καμαρώνεις . Και την Μάγια και την Άννα Νταλάρα και όλες αυτές τις πάμπλουτες κυρίες, που τις φόρεσες στον σβέρκο του λαού. Για να τις κάνεις ακόμα πλουσιότερες . Την ίδια ακριβώς στιγμή που ο λαός γίνεται ακόμα φτωχότερος …
Έτσι είναι Μάγια . Μας στερείτε τα κουράγια . Και μας αφήνετε ναυάγια, πίσω απ’ της κονόμας σας τα σκάγια … Ντοκυμαντεριστρια Μάγια, με τα χιλιάδες ευρώ που κονομάς από τα πλάγια ….
Χαλαλι σου . Να σε χαιρόμαστε . Και μείς και ο φιλαράκος σου Γιώργος….  Που σε βάφτισε βουλευτίνα, για να υποστηρίζεις το δίκαιο του λαού ….
Πόσο καλά υπονομεύετε όλοι σας, την συνείδηση του λαού, κάνοντας τον, να νοσταλγήσει κάποιες περιόδους της ιστορίας του, που ο ίδιος τις ονόμασε γκρίζες, χάρη στην καθεστωτική απολυτότητά τους, περιμένοντας με ενθουσιασμό τη λαμπερή όψη, των δημοκρατικών κινημάτων ….
Μόνο που από το πολύ …. Περίμενε, από την 36χρόνη αναμονή, τον πρόλαβαν το Δ.Ν.Τ.
Το μνημόνιο…… και οι Μάγιες, πάνω στης ζωής, τις σκουριασμένες πια ράγες …..

ΛΥΣΙΑΣ